5 trükk, amivel elkerülheted, hogy a szúnyogok megkóstoljanak

Nincs is rosszabb, mint amikor milliónyi szúnyogcsípést vakargatunk egész nap a testünk különböző pontjain. Mutatunk pár szuper trükköt, amivel elkerülheted, hogy a kis vérszívók megkóstoljanak.

Ha nyár, akkor milliónyi szúnyogcsípés? Nem kell így lennie, hiszen rengeteg dolgot tehetsz az ellen, hogy megkóstoljanak téged a szúnyogok. Mutatunk 5 egyszerű trükköt, amit érdemes megfogadni ahhoz, hogy a szúnyogirtón kívül tudj még máshogy is védekezni a vérszívók ellen.

Éljenek a világos ruhák!

Úgy tűnik, hogy a rovarok számára vonzóbbak a sötét színek, mivel ezek jobban kitűnnek a környezetükből. Ezért próbálj meg minél világosabb árnyalatokba öltözni, és az sem árt, ha lazább, kevésbé testhez tapadós darabokat választasz, így ezeken keresztül nehezebben csíp majd meg a kis vérszívó.

Csak óvatosan a napnyugtával és a napfelkeltével!

Bár a szúnyogok áldásos tevékenységét egész nap viselnünk kell, a hajnali és az esti órák valójában a fő táplálkozási időszakuk, ezért ilyenkor, ha teheted, inkább ne menj a szabadba, főleg akkor ne, ha vízpart közelében vagy.

Próbáld ki a természetes szereket!

A szúnyogok különösen gyűlölik a citromillatú eukaliptuszt, így ha hozzá tudsz jutni ebből készült szappanhoz, testápolóhoz, vagy bármi hasonlóhoz, akkor ne habozz!

Valószínűleg nem lesz olyan hatásos, mint a boltban kapható szúnyogriasztó szerek, de adhat egy kis plusz védelmet, ha úgy érzed, már semmi nem segít.

Ezeket kerüld el messziről!

A szúnyogok nagy kedvence, ha valaki sörözik, vagy ha izzad, ezek ugyanis valamiért vonzzák ezeket a rovarokat. Ha teheted, szúnyogveszélyes időben ne fogyassz sört, és zuhanyozz, ha nagyon megizzadtál!

Utálják a ventilátort

Bármilyen furcsán is hangzik, a szúnyogok nem szeretik a ventilátoros helyeket, és még akkor is kerülik ezeket, ha az udvarban használod a légkeverést. Ennek részben az lehet az oka, hogy a ventilátor segít eloszlatni a kilélegzett szén-dioxidot, a rovarok pedig ez alapján találják meg áldozataikat.


Még több a szúnyogokról:

Forrásunk voltak.

Címlapról ajánljuk

További cikkek