5 dolog, ami miatt szívesen csípnek meg téged a szúnyogok

Biztos te is ismersz olyan embereket, akiket egyáltalán nem csípnek a szúnyogok, és olyanokat, akik, bármit is tesznek, akkor is tele lesznek az este végére 100 csípéssel. Erre pedig van magyarázat.

Bármikor kerti sütögetést tartunk, igyekszem mindig vastag ruhákba öltözni, minden szabad felületet befújni valamilyen szerrel, ennek ellenére mégis minimum 10 szúnyogcsípéssel leszek gazdagabb. A barátaim egyáltalán nem tesznek ilyen óvintézkedéseket, mégsem gyarapodnak csípésekkel.

De vajon mitől függ ez? Miért van, hogy valakit jobban „szeretnek" a szúnyogok, mint másokat? Teóriák persze mindig akadnak, íme ezek közül 5, amelyeknek még esélyük is van.

Vércsoport

Kutatások is kimutatták már, hogy a 0-s vércsoportú emberek vonzóbb prédák a szúnyogok számára, mint az A-s vércsoportúak.

Kilélegzett széndioxid

A szúnyogok részben az általunk kilélegzett szén-dioxidra érzékenyek. Aki több szén-dioxidot bocsájt ki, az vonzóbb számukra - ilyenek pl. a túlsúlyos emberek illetve a várandós nők.

5 dolog, ami miatt szívesen csípnek meg téged a szúnyogok

Italfogyasztás

Állítólag a sörfogyasztás is vonzóvá tesz minket a kis vérszívók szemében, bár egyelőre ezt csak egy kevés emberből álló vizsgálat állapította meg, tehát még nem kell teljesen elkeseredni, ha odavagy ezért a szeszesitalért.

Edzés

Egyes kutatások eredményei szerint az edzés során képződő tejsav is fokozott érdeklődést vált ki a szúnyogokban. Tehát érdemes befújni magunkat szúnyogirtóval, ha szabadtéren edzünk, vagy inkább bent elvégezni a tornánkat.

Genetika

És persze a genetika, mint mindenben, ebben is nagy szerepet játszik, nyilván a legnagyobbat.

Tehát vannak olyanok, akiknek bele kell törődniük, hogy bizony ők a szúnyogok kedvencei maradnak már mindörökké, és mérsékelniük kell vízparti nyaralásaik számát. Vagy egy életre elegendő szúnyogriasztót beszerezniük.

Megoldás

Ezekre a tényezőkre nem igazán tudunk befolyással lenni, de azért néhány dolgot megtehetünk azért, hogy ne szerezzünk egy este alatt több tucat csípést. Használjunk szúnyogriasztót, próbáljunk ki régi bevált házi praktikákat, és ültessünk a kertbe olyan növényeket, amelyektől ódzkodnak a szúnyogok.


Még több a kis vérszívókról:

Forrásunk volt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek