Ezért nem szabad ventilátor mellett aludni

A nagy melegben sokan ventilátor mellett alszanak, hogy kicsit hűtsék magukat. Pedig ez nem a legjobb ötlet egészségük szempontjából.

A nagy melegben jelentősen romlik az alvásunk minősége, ezért sokan mindent megtesznek azért, hogy egy kicsit lejjebb vigyék a hőfokot a szobájukban éjszakára. Azok, akiknek nincs klímájuk, gyakran használnak ventilátort, amit éjjelre is bekapcsolva hagynak, és az ágy felé fordítják. Bár lehetséges, hogy ez lehűti őket egy kicsit, sajnos számos veszéllyel is járhat.

A ventilátor felkavarja a bútorokra telepedett port, ami, ha magukkal szembe fordítják az eszközt, egyenesen rájuk száll. Ez elsősorban azoknak okozhat problémát, akik asztmával vagy allergiával küzdenek, de növelheti bizonyos légúti megbetegedések kialakulásának a kockázatát is.

Ezért nem szabad ventilátor mellett aludni

Ha a ventilátor túlzottan közel van hozzánk, a ránk csapódó levegő kiszáríthatja az orr és a szájüreg nyálkahártyáját is. Ez fogékonyabbá tesz bizonyos felső légúti megbetegedésekre, sőt, akár a fogakat is károsíthatja. A közvetlenül a testünkre csapódó levegő nem tesz jót a bőrünknek sem, mert ingerli a bőr idegvégződéseit, amelynek hatására a nyaki izmok megfeszülnek. Emiatt reggel úgy érezhetjük, mintha elfeküdtük volna a nyakunkat. Bár ezt a problémát legtöbbször inkább az éjszaka is működő légkondicionáló váltja ki.


Még több cikk:

Forrásunk volt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek