Sztrapacskát ide!

Sztrapacskát főzni nem ördöngösség! Még nem találkoztunk olyan emberrel, aki nem szerette ezt a pompás egytálételt, olyannal viszont igen, aki nem ismerte. Őt sem hagyjuk tudatlanságban!

Sztrapacska, haluska, galuska >>

A sztrapacska nehéz és figyelemigényes étel. A négynapos, hosszú hétvége alatt viszont tehetünk szeretteink kedvére és bevállalhatjuk a forró víz fölötti szaggatást, mert simán kiválthatunk vele egy főfogást. Az elkészült ételremek minden fáradozásért kárpótol, főleg, ha friss juhtúrót, jóféle házi tejfölt és szalonnát sikerül hozzá beszereznünk! A szlovák eredetű sztrapacska hagyományosan káposztával és hússal készült, de mára itthon a brindzás változatát is így hívjuk.

Ezerarcú palacsinta >>

A nudlihoz hasonló tészta lényegében a hozzáadott krumplitól lesz más, mint amit a csirkepörkölt mellé fogyasztunk. Van, aki az előre megfőzött burgonyára esküszik, mások nyersen reszelik, majd keverik hozzá a lisztet. Dolgozzunk gyors és határozott mozdulatokkal, de ne kapkodjunk! A főzővízbe ne adagoljunk olajat vagy bármilyen zsiradékot, mert szándékainkkal éppen ellentétes hatást fogunk elérni vele.

Természetes megoldások rossz leheletre >>

Zsonglőrködés az ízekkel: pad thai >>

A tökéletes egytálétel >>

A rovat korábbi cikkeit itt találod >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek

5 konyhai eszköz, melyet évente kell cserélned

A konyhai eszközöket nemcsak akkor kell cserélni, ha már ténylegesen elhasználódtak. Mivel rengeteg baktérium kerülhet rájuk, már az alapos tisztítás sem mindig segít rajtuk, ezért érdemes őket évente cserélni, mert az egészséged bánhatja. Mutatjuk, melyek ezek az eszközök!