Sztrapacskát főzni nem ördöngösség! Még nem találkoztunk olyan emberrel, aki nem szerette ezt a pompás egytálételt, olyannal viszont igen, aki nem ismerte. Őt sem hagyjuk tudatlanságban!
Sztrapacska, haluska, galuska >>
A sztrapacska nehéz és figyelemigényes étel. A négynapos, hosszú hétvége alatt viszont tehetünk szeretteink kedvére és bevállalhatjuk a forró víz fölötti szaggatást, mert simán kiválthatunk vele egy főfogást. Az elkészült ételremek minden fáradozásért kárpótol, főleg, ha friss juhtúrót, jóféle házi tejfölt és szalonnát sikerül hozzá beszereznünk! A szlovák eredetű sztrapacska hagyományosan káposztával és hússal készült, de mára itthon a brindzás változatát is így hívjuk.
A nudlihoz hasonló tészta lényegében a hozzáadott krumplitól lesz más, mint amit a csirkepörkölt mellé fogyasztunk. Van, aki az előre megfőzött burgonyára esküszik, mások nyersen reszelik, majd keverik hozzá a lisztet. Dolgozzunk gyors és határozott mozdulatokkal, de ne kapkodjunk! A főzővízbe ne adagoljunk olajat vagy bármilyen zsiradékot, mert szándékainkkal éppen ellentétes hatást fogunk elérni vele.
Természetes megoldások rossz leheletre >>