Sztrapacskát ide!

Sztrapacskát főzni nem ördöngösség! Még nem találkoztunk olyan emberrel, aki nem szerette ezt a pompás egytálételt, olyannal viszont igen, aki nem ismerte. Őt sem hagyjuk tudatlanságban!

Sztrapacska, haluska, galuska >>

A sztrapacska nehéz és figyelemigényes étel. A négynapos, hosszú hétvége alatt viszont tehetünk szeretteink kedvére és bevállalhatjuk a forró víz fölötti szaggatást, mert simán kiválthatunk vele egy főfogást. Az elkészült ételremek minden fáradozásért kárpótol, főleg, ha friss juhtúrót, jóféle házi tejfölt és szalonnát sikerül hozzá beszereznünk! A szlovák eredetű sztrapacska hagyományosan káposztával és hússal készült, de mára itthon a brindzás változatát is így hívjuk.

Ezerarcú palacsinta >>

A nudlihoz hasonló tészta lényegében a hozzáadott krumplitól lesz más, mint amit a csirkepörkölt mellé fogyasztunk. Van, aki az előre megfőzött burgonyára esküszik, mások nyersen reszelik, majd keverik hozzá a lisztet. Dolgozzunk gyors és határozott mozdulatokkal, de ne kapkodjunk! A főzővízbe ne adagoljunk olajat vagy bármilyen zsiradékot, mert szándékainkkal éppen ellentétes hatást fogunk elérni vele.

Természetes megoldások rossz leheletre >>

Zsonglőrködés az ízekkel: pad thai >>

A tökéletes egytálétel >>

A rovat korábbi cikkeit itt találod >>

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Csak egy megjegyzés: a cikk felhívja a figyelmet, hogy ne tegyünk olajat a f?z?vízbe, miközben a cikk tetején kiemelt recept (Sztrapacska 2.) 2 ev?kanál olajat említ.

verne57

El készítettem a sztrapacskát de sem túró sem hús,sem szalonna nincs itthon és nekem a bolt messze van .Igy hát fogtam 5 nagy fej vöröshagymát kb 20dg parizert ,ezt meg dinszteltem majd 5 tojást 1 nagy pohár tejföllel ,és evvel a masszával összekavartam a ki f?tt reszelt krumplit majd be a süt?be .Mikkor szép piros lett kivettem . És lás csodát nagyon fínom lett.

nyanyus60

Biztos finom lett,de gondolom nem a reszelt krumplit f?zted ki,hanem a vele készült galuskát.Ahány ház,annyi szokás:)így tanulunk egymástól és adjuk tovább a recepteket.Szájról szájra továbbítjuk és egyre finomabb lesz:)

verne57

valóban nem a reszelt krumplit f?ztem ki hanem a galuskát , és valóban nagyon finom lett igy is a fiuknak kevés volt pedig egy nagy tepsivel készítettem .

Címlapról ajánljuk

„Csakis szívvel, lélekkel lehet finom ételeket az asztalra varázsolni" –...

A Nosalty-közösség nem lenne ugyanaz fáradhatatlan házi szakácsai nélkül, akik minden héten újabb receptekkel rukkolnak elő, ezzel is színesítve az oldalt. Ennek a lelkes csapatnak az egyik tagja Kard Éva "Gizi", aki HÚSBAVÁGÓ receptversenyünkön különdíjat nyert citromos-bazsalikomos patisszonkrémlevesével. Ő mesél most nekünk otthonról, konyháról és főzésről.

Nosalty

További cikkek

A görögdinnye tárolásának aranyszabályai

A dinnyével nem könnyű az élet. Már maga a kiválasztás is egy idegőrlő folyamat, ami alatt próbáljuk a legédesebb gyümölcsöt hazavinni. És ha ez sikerül, következik az újabb fejtörés: a tárolás kérdése.