Sztrapacskát ide!

Sztrapacskát főzni nem ördöngösség! Még nem találkoztunk olyan emberrel, aki nem szerette ezt a pompás egytálételt, olyannal viszont igen, aki nem ismerte. Őt sem hagyjuk tudatlanságban!

Sztrapacska, haluska, galuska >>

A sztrapacska nehéz és figyelemigényes étel. A négynapos, hosszú hétvége alatt viszont tehetünk szeretteink kedvére és bevállalhatjuk a forró víz fölötti szaggatást, mert simán kiválthatunk vele egy főfogást. Az elkészült ételremek minden fáradozásért kárpótol, főleg, ha friss juhtúrót, jóféle házi tejfölt és szalonnát sikerül hozzá beszereznünk! A szlovák eredetű sztrapacska hagyományosan káposztával és hússal készült, de mára itthon a brindzás változatát is így hívjuk.

Ezerarcú palacsinta >>

A nudlihoz hasonló tészta lényegében a hozzáadott krumplitól lesz más, mint amit a csirkepörkölt mellé fogyasztunk. Van, aki az előre megfőzött burgonyára esküszik, mások nyersen reszelik, majd keverik hozzá a lisztet. Dolgozzunk gyors és határozott mozdulatokkal, de ne kapkodjunk! A főzővízbe ne adagoljunk olajat vagy bármilyen zsiradékot, mert szándékainkkal éppen ellentétes hatást fogunk elérni vele.

Természetes megoldások rossz leheletre >>

Zsonglőrködés az ízekkel: pad thai >>

A tökéletes egytálétel >>

A rovat korábbi cikkeit itt találod >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Ha egyedi ízű, krémesen sós mártogatósra vágysz, ne keress tovább...

Kevés olyan sokoldalú sós mártogatós létezik a világon, mint az extrán krémes állagú, tökéletesen fűszerezett hummusz. A ropogós sárgarépától kezdve a puha pitatöredéken át egészen a szaftos grillkolbászig mindenféle földi jóval kombinálhatod a Fanan hummuszt, aminek most mind a 6-féle ízváltozatát leteszteltük!

Címlapról ajánljuk

További cikkek