Sztrapacskát ide!

Sztrapacskát főzni nem ördöngösség! Még nem találkoztunk olyan emberrel, aki nem szerette ezt a pompás egytálételt, olyannal viszont igen, aki nem ismerte. Őt sem hagyjuk tudatlanságban!

Sztrapacska, haluska, galuska >>

A sztrapacska nehéz és figyelemigényes étel. A négynapos, hosszú hétvége alatt viszont tehetünk szeretteink kedvére és bevállalhatjuk a forró víz fölötti szaggatást, mert simán kiválthatunk vele egy főfogást. Az elkészült ételremek minden fáradozásért kárpótol, főleg, ha friss juhtúrót, jóféle házi tejfölt és szalonnát sikerül hozzá beszereznünk! A szlovák eredetű sztrapacska hagyományosan káposztával és hússal készült, de mára itthon a brindzás változatát is így hívjuk.

Ezerarcú palacsinta >>

A nudlihoz hasonló tészta lényegében a hozzáadott krumplitól lesz más, mint amit a csirkepörkölt mellé fogyasztunk. Van, aki az előre megfőzött burgonyára esküszik, mások nyersen reszelik, majd keverik hozzá a lisztet. Dolgozzunk gyors és határozott mozdulatokkal, de ne kapkodjunk! A főzővízbe ne adagoljunk olajat vagy bármilyen zsiradékot, mert szándékainkkal éppen ellentétes hatást fogunk elérni vele.

Természetes megoldások rossz leheletre >>

Zsonglőrködés az ízekkel: pad thai >>

A tökéletes egytálétel >>

A rovat korábbi cikkeit itt találod >>

Címlapról ajánljuk

További cikkek

4 tipp, mire használd az út széli ringlót, azaz a...

Ringló, cseresznyeszilva, lotyószilva, mirabella vagy egyszerűen csak fosóka. Mind jól ismerjük a magyar települések elmaradhatatlan útszéli gyümölcsét, de azt kevesen tudjuk, hogy mennyi mindenre fel lehet használni ezt az alulértékelt termést.

Gibanica, a százrét hajtott rétestészta, mely sósan és édesen is...

Rétes a Balkánról, mely rác, délszláv, avagy szerb származású, és létrejöttébe biztosan beleszólt a török hódoltság is. Az ő baklavájukba magok kerülnek, leggyakrabban pisztácia és dió, de mindenféle új változata létezik már. A gibanica viszont túrótöltelékkel sül, nézzük, a mi receptünk miben más!