A tökéletes egytálétel

Sok gyorsan elkészíthető, mégis finom ételről írtunk mostanában, ezt a jó szokásunkat ezentúl sem szeretnénk megváltoztatni. Az alábbiakban a spanyolok nemzeti eledeléről, a paelláról lesz szó!

Sáfrány a lelke mindennek

Tökéletes vendégváró, de gyors családi vacsoraként is megállja a helyét, egészséges és laktató egytálétel. A paella lelke a rizs és a sáfrány, e kettő nélkül elképzelhetetlen autentikus módon megfőzni. Ne ijedjünk meg! Sáfrányból egy mokkáskanálnyi bőven elegendő bele, nem kell vagyonokat költenünk egyetlen hozzávalóra. Régen tőkehalból és angolnából készült, illetve az arab hatásra termesztett rizsből állt a recept, ma már előszeretettel főzik csirke- és nyúlhúsból, szezonálisan bármilyen zöldséggel összesütve, először Valencia város környékén. Fesztiválok, nagy ünnepek idején, ha össze kell rántaniuk az egész családot, a spanyolok hatalmas adagot képesek elpusztítani paellából és persze azt is mondhatnánk, ahány ház, annyi paella. Az alábbiakban egy általános elkészítéshez adunk tippeket!

Egytálételeket itt találsz >>

Szükségünk lesz alaplére, zöldség- vagy tyúkhúslevesre, de ezek híján bio leveskockával is nekivághatunk a műveleteknek. Sáfrányt ma már rengeteg hiperben és delikátüzletben árusítanak, biztosan hozzájutunk egy csomaghoz. A legjobb, ha friss paradicsomot használunk a paellához, de október idusán ez már nem igazán teljesíthető misszió, így jó minőségű, tartósítószermentes paradicsomkonzervet ajánlunk. Olívaolajat öntsünk a serpenyőnkbe, mert ezzel emelhetjük majd ki igazán az étel aromáját. A rizs a fűszerekkel és alaplével fog megfőni, így jelentősen csökkenthetjük a mosogatnivaló edények számát. Vastag falú, lehetőleg kétfülű edényben hevítsük a finomságot, ne nagyon mozgassuk, mert a lényeg éppen abban rejlik, hogy egyenletes oszlik el a hő az edény alatt. A citrom szintén tradicionális összetevőnek tekinthető, a főzés végén kizárólag friss citrus levét csurgassuk rá a paellánkra.

További paellarecepteket itt találsz >>

5 tipp hétköznapi vacsorákra >>

A leggyorsabb vacsora - készítsd el előre! >>

A rovat korábbi cikkeit itt találod >>

Ajánlott videó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Így lesz tökéletes a karácsonyi asztal: az Auchan friss halai...

A karácsonyi készülődés egyik legkedveltebb pillanata a halételek kiválasztása, hiszen a friss hal az ünnepi menü egyik meghatározó eleme. Az Auchan idén is széles és változatos halválasztékkal készül: a kínálatban 11-féle édesvízi és 13-féle tengeri halfaj szerepel, 16 áruházban élőhalvásárral várják a vásárlókat – élő halat kizárólag kábítva árusítanak, míg a többi üzletben friss, csomagolt termékekből lehet válogatni.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...