6 szokás, ami hozzásegíthette Erzsébetet a hosszú élethez

Hétfőn eltemették II. Erzsébet királynőt, aki 96 éves koráig élt. De vajon mi volt a titka hosszú életének?

II. Erzsébet királynő az angol történelem leghosszabb ideig hatalmon lévő uralkodója. Pontosan 96 évet és 4 hónapot élt meg, mely nemcsak a genetikának köszönhető, hanem rendkívül egészséges életmódjának is. Nézzük, milyen szokásai voltak, melyek hozzájárulhattak ahhoz, hogy megélje ezt a kort.

Tápláló és egészséges napindító

II. Erzsébet soha nem hagyta ki a reggelit, melyet minden nap pontosan 8:30-kor szolgáltak fel neki. Sok teória terjed arról, pontosan mit fogyasztott ilyenkor, de úgy tudni, hogy először egy csésze teát és kekszet, majd később egy tál zabkását.

Természetszeretet

A királynő két kedvenc hobbija a kertészkedés és a sétálás volt. Mind a kettő hozzájárulhat a hosszabb élethez a kutatások szerint.

Nem vetette meg a kétkezi munkát

Sok humor

Őfelségének a humora is igazán jó volt, és szívesen nevetett, bár ezt ritkábban láthattunk. A nevetés pedig köztudottan jót tesz az agynak és a testnek is: javítja a hangulatot, és csökkenti a stresszt. 

Óvatosan nassolt

II. Erzsébet a délutáni teája mellé lekváros kenyeret is fogyasztott, ami nem a legegészségesebb, szakértők szerint azonban ezzel sincs baj, hiszen a nassolás csak akkor okozhat gondot, ha mértéktelen.

Sport

A királynő köztudottan imádta a lovakat, és kiváló lovas hírében állt, ez pedig a testén kívül az elméjének is jót tehetett, ugyanis a rendszeres testmozgás szerepet játszik az öregedéssel összefüggő kognitív hanyatlás megelőzésében.

Imádta a lovakat

A britek kedvence

Mint korábban említettük, a királynő a napot mindig teával kezdte, méghozzá egy jó Earl Grey-jel, melyet jó angol szokás szerint cukor nélkül, tejjel fogyasztott. A fekete tea erősíti az immunrendszert, és csökkenti a fertőzések kockázatát, ezért megnövelheti a várható élettartamot.

Forrásunk volt.


Még több a brit királyi családról:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Kiszámoltuk, olcsóbb-e a házi péksütemény, mint a bolti

Az egyre jobban elszálló árak mellett már nem könnyű fejben tartani, hogy akkor most mi számít olcsónak. Nagyon sok minden, ami régen filléres volt, ma már nem az, és szinte úgy kell vadászni a pénztárcabarát megoldásokat. Az otthoni alkotással sokat lehet spórolni, persze nem minden ötlet jó ötlet. Most (nagyjából) konkrét számokon keresztül válik láthatóvá, hogy mivel éri meg otthon vesződni, mert mi itt a Nosaltynál bizony kiszámoltuk.