Így néz ki ma egy szelet II. Erzsébet 75 éves esküvői tortájából

A királynő tortáját aukcióra bocsátó cég, biztos, ami biztos, leszögezte, hogy az 1947-ben készült sütemény már nem ehető.

Senki sem gondolná, hogy egy 1947-ből megmaradt esküvői tortaszelet még licitre bocsátható, ha azonban személyesen II. Erzsébet királynő lakodalmának süteményéről van szó, már más a helyzet. A Cheffins nevű aukciós ház júliusban árverezi el a királynő esküvőjéről származó, több mint hetvenöt éves tortaszeletet, a kikiáltási ár pedig 200-400 angol fontról indul majd.

A világhírű torta és készítője, a középen álló Fredrick Schur (fotó: J. A. Hampton/Topical Press Agency/Getty Images)

II. Erzsébet és Fülöp herceg egykori esküvői tortája csaknem 270 centiméteres volt, és több mint 2000 szeletből állt össze. Az impozáns sütemény Ausztráliából származó szárított gyümölcsöt valamint Dél-Afrikából hozott brandyt és rumot is tartalmazott, készítője pedig Fredrick Schur cukrászmester volt.

A szóban forgó tortaszelet korábbi birtokosa Sir Norman Joseph volt, aki több mint 25 éven keresztül szolgált a királynő étkeztetőjeként, valamint több mint 100, a Buckhingam Palotában adott fogadás és party szervezője volt.

A torta eredeti, az esküvő dátumával (1947. november 20.) ellátott, celofánba csomagolt díszdobozban kerül licitre. Nem ez az első alkalom, hogy a királyi esküvő egyik tortaszelete eladásra kerül, 2013-ban például 560 fontért kelt el a fentebb látható darab.

Forrásunk volt. Címlap: Keystone/Getty Images


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Címlapról ajánljuk

Mutatjuk a legfinomabb rántott húst kínáló éttermeket

Lehet bundásnak vagy rántottnak nevezni, ehetjük papírtálcáról vagy tányérról, de egy biztos, hogy az egyik legnagyobb kedvencünk a rántott hús. Éppen ezért a Dining Guide Top 100 Étteremkalauz idén külön figyelmet szentelt ennek a fogásnak, és toplistát készített a legjobb rántott húst kínáló helyekről.

Nosalty

További cikkek

3 ok, amiért nem pirosodik be a paradicsom

Nem pirosodik be a paradicsomod? Ennek több oka is lehet, de szerencsére egy kis odafigyeléssel könnyedén kiküszöbölhető a probléma. Az alábbiakban megmutatjuk a leggyakoribb hibákat és azok megoldásait, hogy paradicsomjaid ezentúl tökéletesen pirosak legyenek!