Így tisztítsd le a zsírfoltokat a konyhai csempéről

Észrevetted, hogy a tűzhely mögötti falicsempe koszos, ragadós, tele van olaj- és zsírfoltokkal? Ne a hideg zsíroldót használd, oldd meg a tisztítást természetesebb módon!

A csempézett konyhai burkolat nem csak azért van, mert mutatós, fontos célt szolgál főzés közben is. A mosogatók és főzőlapok mögötti területeket azért csempézzük, mert ezt a felületet könnyebb tisztítani, mintha csak egy festett falat vagy tapétát használnánk. Bár főzés során könnyen piszkolódik, mégis sokkal könnyebb leszedni róla még a nagyon makacs, zsíros foltokat is, ehhez pedig nem feltétlenül van szükségünk erős zsíroldó kemikáliákra.

Környezetbarát anyagokkal is tisztíthatod a csempét!

Ha tehát a legjobb módszert keresed arra, hogyan hozhatod vissza a csempék fényét, és hogyan távolíthatod el a szennyeződéseket a fugából,

fogj egy csomag szódabikarbónát!

Elsősorban vegyél elő egy konyhai szivacsot, és mosogatószeres vízzel töröld át a csempéket. Érdemes felmérned, szabad-e a dörzsölőfelületet használni az adott csempefajtán, ez anyagtól és fényezéstől is függ, valamint ne hagyd ki a fugákat se, ezeket könnyebben lehet akár egy használt fogkefével átdörzsölni.

Ezt követően jöhet a szódabikarbóna!

Pár evőkanál szódabikarbónát önts fel annyi evőkanál vízzel, hogy végeredményében egy pasztaállagú anyagot kapj. Ezután vidd fel a szódabikarbónát a csempére, és igény szerint szivaccsal vagy kefével kezdd el dörzsölni a zsíros, szennyezett felületet. Törlésként használj vizes vagy mosogatószeres szivacsot, végül pedig száraz papírtörlőkendőt.

Még a legcsillogóbb csempe sem mutat a legjobban, ha a fuga piszkos. A konyhai fugázás talán megússza a fürdőszobában tapasztalható penészproblémát, de ha elszíneződött, vegyünk elő egy kis ecetet! Az ecet fertőtlenít és tisztít, így egyszerűen és természetesen kitisztíthatjuk a csempék közötti részt is.

Forrásunk volt.


Ezek a praktikák is érdekelhetnek:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...