Szingli vacsik: sáfrányos tészta

Legújabb sorozatunkban, Kittivel próbálunk segíteni sorstársainknak, hogy minél egyszerűbb és gazdaságosabb vacsorákat tudjatok készíteni egy személyre de akár kettőre is.

Az első cikket bevallom, nem így terveztem. Arra gondoltam, hogy miután hazajövök a szerkesztőségből, összeütök magamnak valami egyszerű fogást, majd bedöglök a tv elé, és elfogyasztom. Idő közben azonban annyira lebetegedtem, hogy sajnos napok óta nem tudtam bemenni az irodába.

Olcsó, gyors és vega: tészta

Azokon a napokon, amikor dolgozom, a „srácokkal” rendelünk vagy főzünk magunknak valamit napközben az irodában, így munka után már beérem valami finom, egyszerű, hideg vacsival is. De mivel ma egész nap itthon vagyok, így egy kicsit tartalmasabbal akartam meglepni magam.

Sáfrányos spagetti recepttel

Azta-Pasta: ezek színesek

Igen ám, de jelenleg ágyban fekszem, és egyáltalán nem érzek erőt arra, hogy kimenjek a piacra. Piacra …pfff…még az alattam levő boltba se! Így hát körülnéztem a konyhámban, mi az, amit hasznosítani tudok. Sajnos a készleteim igencsak minimálisak. Ha sokat vagyok itthon, akkor vagy felhalmozok nagyobb készleteket, de amikor tudom, hogy hétvégén tuti nem leszek itthon, inkább nem rohasztom meg a kajákat a hűtőmben. Egyrészt mert nem tehetem meg, másrészt mert gyűlölök ennivalót kidobni.

De egy-két olyan dolog, ami simán eláll, általában fellelhető a „kamrámban”. Ilyenek a tészták. Illetve éljenek a tészták!

Azta-Pasta: töltsd meg és rétegezd!

Nálam nagyobb tésztaimádó, azt hiszem, kevés van. Ez talán már fetisizmusnak számít. Azonban, most, hogy kitántorogtam a konyhába, sajnos azzal kellett szembesülnöm, hogy …banyek, az ég egy adta világon nincs itthon semmilyen tészta. Viszont találtam sáfrányt, sonkát, parmezánt és tojást, amiből a kedvenc tésztaételemet el tudnám készíteni, de kellene még hozzá tejszín és ugyebár spagetti. Na, meg segítség! Pasi persze ilyenkor sehol a környéken, de barátokkal azért el vagyok látva rendesen. Szóval telefonálni kezdtem, és a segítség már úton is volt. Ez több szempontból is örömmel töltött el.

  1. Nem kell bevásárolnom.
  2. Nem kell egyedül pepecselnem az amúgy roppant könnyen és gyorsan elkészíthető vacsimmal.
  3. Nem kell egyedül ennem.

Villámfogások: amíg a tészta kifő

Gyűlölök ugyanis egyedül enni. Szomorúsággal tölt el, nem esik olyan jól, mintha megosztanám valakivel. De az is lehet, hogy csak az egóm miatt van, mert nincs, aki ajnározzon, milyen remek a főztöm. Mindenesetre, ma volt, aki dicsérjen. Így lett a szingli vacsimból kétszemélyes lakoma. De ettől még persze egyedülállóak is előszeretettel fogyaszthatják.

Címlapról ajánljuk

Így festett egy szüret régen – Képeken a munka és...

Manapság már viszonylag ritka, hogy egy családi/baráti társaság, esetleg egy egész falu felhágjon a szőlőhegyre őszidő derekán, hogy az ott roskadozó fürtöket puttonyba szedje, azokból bort készítsen és az egész folyamatot lakomával, játékokkal és általános mulatsággal kísérje. A szüret nem is olyan rég szerves részét képezte az ősznek, a hozzá fűződő szokások pedig sokat mesélhetnek egy olyan korról és világról, amit (nagyrészt) már magunk mögött hagytunk.

Lakos Benedek

További cikkek