7 ötlet, hogy tedd színesebbé a konyhádat

Lakberendezési trendek ide vagy oda, ha te divattól függetlenül szereted a színeket a lakásban, azon belül is a konyhában, akkor ne habozz! Képzeld azt, hogy a konyha felületei üres festővászonként állnak előtted, és várják, hogy kiszínezd őket.

Konyhai trendek és designerek jönnek és mennek, egyik évben a fa, másikban a neon, harmadikban pedig a teljesen lecsupaszított és letisztult árnyalatok a divatosak, és már nem menők a színes konyhák. Ki tudja ezt követni? Ha te a saját fejed után mennél, mert igenis szereted a magad ízlését, és hiszel a színes konyhákban, akkor segítünk pár tippel:

1.) Visszafogottan színes

A bizonyíték, hogy a színek és a letisztultság rajongói is juthatnak közös nevezőre: halvány zöld konyhabútor és visszafogott, fehér foltos terrazzo garantálja, hogy ez a konyha picit se legyen unalmas, de harsány se.

via

2.) Tele színekkel

Különleges hangulatú megoldások a színek rajongóknak: vakító korlátkék konyhabútor, terrakottás-narancsos hűtőszekrény, méregzöld fal, fa konyhaasztal, padok és parketta. Modern, letisztult, mégsem hozza a monokróm konyhák egyhangúságát.

via

3.) Aki mer, az nyer!

Sárga mindenütt: a falakon és a konyhaszekrényeken is ugyanaz az élénksárga köszön vissza, de csöppet sem tolakodóan – ezért is fontos a megfelelő árnyalat kiválasztása! A végeredmény egy vidám, rusztikus vidéki konyha hangulatát árasztja, tele napsütéssel! Jól állnak hozzá a sötét kiegészítők.

via

4.) Tengerkék tökéletesség

A tengerrajongók konyhája lehetne ez a gyönyörű és formabontó megoldás: megnyugtató sötétkék szín a falakon és a munkalapon, világos kontraszt a konyhabútoron, és a legtutibb piros kiegészítők, némi fával és téglával kombinálva. Pazar!

via

5.) Futurisztikus pasztellek

A '80-as évek játékossága és pasztellszínei és a '60-'70-es évek amerikai konyháinak futurisztikus formavilága egyszerre jelennek meg ebben a konyhában. Szinte minden elem más színű, az apró kiegészítők (piros fogantyú, sárga váza, fehér gömblámpák) pedig csak dobnak az amúgy is igen vidám hangulaton.

via

6.) Főzz rózsaszín piramisban

A konyhában sem kell feltétlen ragaszkodni a falhoz simuló, megszokottan szögletes formákhoz - főzz például rózsaszínes-barackos, piramis alakú főzőszigeten! A fehér fal szuper kontrasztot ad, a helyiség egésze nőies, finom, feminin hangulatot áraszt, az arany fogantyúk pedig csak tetézik a lágy, romantikus összhatást.

via

7.) Kombinálj!

Itt megint a színek bátor kombinálására fókuszálunk, és milyen jól tesszük: türkizzöld, pasztellrózsaszín és korlátkék egymás mellett, szintén a '80-as évek hangulatát idézve. A dolog érdekessége a műmárvány pult és csempe, és a retró négyzetrácsos járólap. Azt gondolnád, egyáltalán nem illenek össze, aztán mégis...

via

Forrásunk volt.

Címlapfotó.


Még több lakberendezés itt:

Címlapról ajánljuk

5 étel, ami negatív hatással van a libidóra

Azt szinte mindenki betéve fújja, hogy melyek azok az ételek, amelyek fokozzák a szexuális vágyat, azaz afrodiziákumként szolgálnak – klasszikusan ilyen például az osztriga, valamint a vörösbor is. Arról viszont már sokkal kevesebb szó esik, hogy mely ételek képesek rombolóan hatni a libidóra.

Nosalty

További cikkek