Szerethető projekt a fogyatékkal élőkért

Egy szerethető projekt: 2012 júliusától lesz kapható a Szatmár Nektárja tökmagolaj, melyet fogyatékos emberek készítenek Magyarország egyik leghátrányosabb kistérségében, Szatmárban. Ismerd meg te is ezt az olajat!

2011 februárjában indult el a Jót s Jól Egyesület programja Géberjénben, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Az egyesület célja, hogy bebizonyítsa, minőségi és piacképes termékek – Szatmár Nektárja – előállításával a fogyatékos emberek is a társadalom hasznos tagjává válhatnak. Az elmúlt egy évben ennek keretében több mint ötven, fogyatékkal élő ember kapott esélyt arra, hogy megtanulja a tök termesztésének módszerét és az étkezési olajok előállításának lépéseit.

A fogyatékkal élők az olajtök termesztése és betakarítása után hidegen sajtolt tökmagolajat fognak előállítani. A Szatmár Nektárja – amely kiváló minőségű, 100% kézműves termék – várhatóan júliusban kerül a boltokba. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Szatmár Nektárja a Facebookon itt >>

Tökreceptek itt >>

Tökmagolajjal készült receptek itt >>

Hozzászólások (3)

Vicikó

Kedves NoSalty csapat! Nagyon örülök, - de szerintem nem csak a saját nevemben mondhatom - hogy ilyesmit is olvashatunk az oldalon! :-) Szép hétvégét mindenkinek! Vicikó

Ági78

Vicikó! Milyen igazad van! Én is örülök az ilyen jó híreknek. Még sosem használtam tökmagolajat, már alig várom, hogy kapni lehessen! Azt hiszem nem is találhatnék jobbat az "els? találkozáshoz"!:D Vidám hétvégét mindenkinek! Ági

Törölt felhasználó

Gratulálok! a NoSaltynak is, és büszke vagyok hogy a tagja lehetek. Már csak azért is mert ilyen ügyet is felkarol, tájékoztat bennünket ezekr?l a nem mindennapi eseményekr?l. Üdvözlettel - Judit Szép, vidám hétvégét!

Címlapról ajánljuk

További cikkek