Drága mulatság, ha a Vörösmarty téri karácsonyi vásárban ennél

Alig pár napja annak, hogy elstartolt a Vörösmarty téri karácsonyi vásár, de már arról szólnak a hírek, hogy mélyen a zsebébe kell nyúlnia annak, aki a karácsonyi fényekben való gyönyörködésen kívül enni is szeretne.

Igazi horror árakról érkeztek hírek a napokban megnyitott Vörösmarty téri karácsonyi vásárból, ahol akad olyan magyar étel, ami 10 ezer forintba kerül. Való igaz viszont, hogy a lacikonyháknak 1500 forintért napi menüt kell biztosítaniuk a hazai vásárlóknak, írja a Pénzcentrum cikke.

Ilyen árak várnak ránk idén a budapesti karácsonyi vásárban

4500 a lángos, 5500 a kolbász és 10 ezer a csirkepaprikás

A lenti TikTok-videóból derült ki, hogy a november 17-én, pénteken megnyitott karácsonyi vásárban 4500 forint a csirkés, disznóhúsos lángos, 5500 forint a mangalicakolbász, a lazacsteak pedig 7900 forintba kerül.

Az egyik legmegdöbbentőbb árcédulát azonban a buciban tálalt csirkepaprikás kapta, amely 10.400 forintba kerül. Igaz jár hozzá savanyúság is...

@felelemetterme A karácsonyi vásár és az árak #budapesthungary #drága #karácsonyivásár #botrányos #vendéglátás ♬ eredeti hang - ꜰÉʟᴇʟᴇᴍÉᴛᴛᴇʀᴍᴇ

Ha valaki inkább töltött káposztát enne, akkor az 7000 forintba kerül, a saslik 5000, a rétes pedig 1800. Utóbbinál előfordulhat, hogy további 400 forintot számít fel az árus, hogy becsomagolja az édességet. 10 deka sült gesztenye továbbá 2500 forintba kerül. „A forró tea 1000 forint, a forró csoki 2200 forint, egy pohár forralt bor pedig 1350 forintba kerül" – emeli ki az oldal.

A turisták kedvence a kis bográcsos gulyásleves

Az egyik lacikonyha vezetőjének elmondása alapján idén rendkívül népszerű fogás a gulyás, ami 4500 forint műanyag tálban, asztali kis bográcsban pedig 8500 forintba kerül, melyet emlékbe haza lehet vinni. Utóbbi a turisták nagy kedvence! Ami pedig az 1500 forintos napi menüt illeti, nos, csirkeragut lehet enni parázsburgonyával.

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ennyibe kerül egy vacsora Rácz Jenőnél vagy Sárközi Ákosnál –...

Amióta a kereskedelmi tévékben főműsoridőben vetítenek gasztros realityshow-kat, többek számára lett vonzó a fine dining éttermek magasra pozícionált világa. Ha egész évben nem is költünk ilyen élményekre, az év végi ünnepek idején jól jöhet ajándékötletként. Olcsó menüket nem ígérünk, emlékezetes gasztroélményeket annál inkább!

31 étel, amit idén decemberben mindenképp tegyél az (ünnepi) asztalra

Ismét eltelt egy év, eszméletlen, de így van: nem voltunk restek most sem, összeszedtük nektek a legszebb, legünnepibb, legdecemberibb receptjeinket adventre, karácsonyra, szilveszterre és újvére, hogy ne maradjatok inspiráció nélkül. A klasszikus, házias, családi fogások mellett előkerülhet egy-egy újító ötlet is. Segítünk!