vendéglátóhely

4 étterem, ahol állj meg enni, ha Kispestre sodor a...

A Kispestről készült századeleji képek egészen megdöbbentőek a mai városképhez képest. Úgy képzeljük el, mint egy falut a pusztaságban, a városokra nem jellemzően széles utcákkal, egymástól messzire elhelyezkedő házakkal. 1950 első napján immár városként csatolták Budapesthez, Kispest tehát csak 72 éve a főváros része. Ide nem jutnak el a turisták és nem is különösebben szép fekvésű a kerület, de közel 60 ezer embernek nyújt otthont – néhány kiemelkedő gasztroponttal. Itt együnk Kispesten!

Nosalty

6 teraszos étterem Óbudán, ahol a legjobbakat eheted

Óbuda az egyik legváltozatosabb kerületünk az ófalusi részek mellett magasodó lakóteleperdőkkel, az ókori rómaiak által örökül hagyott amfiteátrummal és az Aquincummal. A Római-parti összeállításunk után lássuk, mit kínál Óbuda nyáron, a szabad ég alatt, ha a Dunától beljebb keresünk éttermet!

Nosalty

8 étterem, ahol nem (csak) tésztát tukmálnak a vega vendégre

Attól, hogy valaki nem eszik húst/halat, nem azt jelenti, hogy szegényes az étrendje. Sőt! Az éttermekben azonban rendre azt gondolják, elég a rántott zöldség és az olaszosnak titulált rizottó vagy tészta. De nem ezekben az éttermekben! 8 olyan helyet mutatunk, ahol kiváló vega opciókat is tartanak úgy, hogy alapjáraton nem vega vendéglátóhelyként üzemelnek, csupán haladnak a korral, törődnek a vendégek igényeivel, és a legváltozatosabb módon igyekeznek felépíteni a menüjüket.

Nosalty

4 éttermet mutatunk, ha Palócföldön jársz, és ennél valami jót

Nagyszerű krumplival készülő ételek, a káposzta és a bab használata, főleg sertéshússal főzés, omlós piték, lepények, rétesek készítése mind a palóc hagyományokhoz tartozik. Konyhájuk sokat modernizálódott, de nagyon fontos a háziasság, a fent említett tápláló zöldségek kreatív felhasználása. A négy legkedvesebb palócföldi éttermünket mutatjuk most be: hol erősebben, hol csak nyomokban észrevehetőek a táj jellemzői, de mindegyikükre igaz, hogy emlékezetesen főznek.

Nosalty

„A vendégek szexinek találják a Reggelit, az egész csomagot, amit...

A pécsi Király utcában már 11 éve megkerülhetetlen hely a Nappali, ám 2017-ben megnyitott párja, a Reggeli is, nagyszerű konyhával és olyan szemlélettel, amire még a sokat látott urbánus vándor is felkapja a fejét. Igyekeznek a legtudatosabban főzni, alkotni és vendéget látni. Az imádnivaló hely egyik tulajdonosával, Felcser Dáviddal beszélgettünk környezettudatos életstílusról, maradékmentő burgerről, ökológiai lábnyom csökkentéséről és a karobos csiga titkairól.

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Két pályaelhagyó nyitotta meg az egyik legmenőbb kávézót Budapesten –...

Kicsit túlhaladva a Klauzál téren, egy letisztult, világos belső terű, otthonos kávézó várja vendégeit, immár negyedik éve. A Görföl Emese és Mario Jimenez által nyitott Dorado nem az első volt a fővárosi specialty kávézók sorában, valószínűleg nem is az utolsó, de mindenképp azok közé tartozik, amelyek túlélték a koronavírusos időszak okozta nehézségeket, és akik ki tudtak alakítani egy olyan vendégkört maguk körül, amelyre nehéz időkben is számíthatnak. Kávétúra Spanyolországból indulva, Új-Zélandon át Budapestig.

Nosalty

További cikkek