6 tipp, ami minden idegesítő szemeteszsák-problémát megold

A szeméttel csak a baj van, állandóan le kell vinni, ki kell cserélni, a zsák beleragad a kukába, kiszakad, és akkor még nem is beszéltünk arról, mennyire büdös tud lenni... Adunk néhány tippet, hogyan tarthatod mindig jó helyen a szemeteszsákot.

A kuka nélkülözhetetlen kelléke a háztartásnak, ez az egyszerű műanyag vagy fém tároló viszont több törődést igényel, mint azt először gondolnánk. Én személy szerint sosem jegyzem meg, mekkora az űrtartalma a saját szemetesemnek, rendszerint rossz méretű szemeteszsákot vásárolok a boltban, utána pedig hónapokig szenvedek azzal, hogy a szűk zsákot valahogy szakadás nélkül tudjam beleilleszteni a szélesszájú kukámba.

Ezekkel a tippekkel könnyebb lesz kezelni a szemetet

A következőkben olyan tippeket láthattok, amelyek abban segítenek, hogy az a bizonyos kukászsák ne csússzon, ne szakadjon és ne ragadjon bele a szemetesbe.

1. Fúrj lyukat a szemetes aljába

Veled is előfordult már, hogy perceken keresztül nem tudtad kiszedni a teli zsákot a kukából? A legtöbb esetben ilyenkor csak arról van szó, hogy a zsák teljesen a kuka falára tapad, vákuum keletkezik, ez pedig meggátol téged abban, hogy egyszerűen kiemeld a szemetet a tartójából.

A műanyag szemetes két oldalának alsó részére érdemes egy-egy lyukat fúrni, így a zsák biztosan nem fog vákuumot kapni a jövőben, neked pedig nem kell felesleges erőfeszítéseket tenned azért, hogy kividd a szemetet oda, ahová való.

2. Többé nem húzza le a zacskót a szemét a kuka aljába!

A legtöbb szemeteszsákba ma már bele van húzva egy külön szalag, amivel összehúzhatjuk a teli zacskót, más zsákoknak pedig olyan fülük van, mint egy egyszerű szatyornak. Ezek a kialakítások nem csak abban segítenek, hogy könnyebb legyen lezárni a zsákot, hanem abban is, hogy az ne essen bele a szemetes aljába akkor, ha valami nehezebb dolgot dobunk bele. A kuka két, egymással szemközti oldalára könnyen felragaszthatsz fejjel lefelé egy-egy párszázforintos akasztót, a zsák füleit vagy madzagját pedig egyetlen mozdulattal beleakaszthatod a kis kampókba.

3. Szódabikarbónát az aljára!

Állandóan bebüdösödik a kuka? Szórj az aljára szódabikarbónát, száraz kávézaccot vagy macskaalmot, ezek elszívják a kellemetlen szagokat!

4. Rakd be másképp!

Te is úgy cserélsz zsákot, mint a lány a videó elején? Újíts be, így sokkal egyszerűbb lesz a csere!

@edieobanion

I think it’s true. #PepsiHalftimeChallenge #lifehacks #diy #hack #learnontiktok #learn #wow #clean #satisfying #fyp

Skate - Trees and Lucy

5. Tisztítsd ki néha, mert megérdemli!

Emlékszel rá, mikor takarítottad ki a kukád utoljára? Ha nem a válasz, akkor itt az ideje egy alapos mosásnak. Általános tisztítószerrel, de akár egy kefével, mosogatószerrel és némi vízzel (vagy egy slaggal) is nekiláthatsz a tisztításnak, így egészen biztos nem lesz egy ideig kellemetlen szaga a szemetesnek. Ha rendesen megszáradt a mosáson átesett kuka, mehet bele a már említett, szagelszívó szódabikarbóna!

6. Csökkentsd a szemét mennyiségét

Drasztikus lépésnek tűnhet, pedig nem lehetetlen: minél kevesebb a szemét, annál kisebb a probléma is a szemeteszsák alkalmazását illetően. Vásárolj csomagolásmentes termékeket, gyűjts szelektíven, így idővel ritkábban és kevesebb kukászsákot kell majd cserélned, ráadásul a környezetednek is segítesz!


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Forrásunk volt.

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A szívednek sem jó, ha túl sokat, vagy túl keveset...

Sokszor hallunk a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás hatásairól: a pihenés kell az agynak, a mentális egészségnek, az izmoknak, gyakorlatilag minden egyes szervnek a szervezetünkben. Ez alól a szív sem kivétel: egy friss kutatás szerint a 6-7 óránál kevesebb vagy több alvás komolyan megterhelheti az egyik legfontosabb szervünket.