Szemet gyönyörködtető tavaszi saláta

Korábban már írtunk ehető virágokról, amiből kiderült, melyek ehetőek, illetve hogy honnan érdemes beszerezni a virágfejeket. Most pedig következzenek a szuper receptek!

Tavaszi saláta árvácskával recept

Én azelőtt soha nem ettem virágot, na, jó egy kivétellel, de az akácot azt hiszem, minden gyerek megkóstolta legalább egyszer. Na de mi van a többi színpompás növénykével, például az orgonával vagy a rózsával?

Amikor eldöntöttem, hogy szeretnék a virágokról írni és egy kicsit mélyebben beleásni magam a témába, tettem velük egy próbát, és kipécéztem az árvácskát. Egyrészt mert most van a szezonja, másrészt mert akárhányszor meglátom, valami különös vágy fog el, hogy megegyem. Na jó, ez csak vicc, de tény, hogy kíváncsivá tett.

Korábban azt gondoltam, hogy csak dekorációs funkciót látnak el a virágok egy-egy ételben, azonban miután megkóstoltam, megdöbbentett, hogy nem csak szépek, de finomak is lehetnek. Az árvácska íze – mint korábban már említtettem – kissé csípős, talán a mentához tudnám hasonlítani. Remekül illik egy jó salátába, akár rukkolával vagy madársalátával keverve, de tehetünk hozzá egy kevés karakteres ízű retket is.

Tavaszi saláta árvácskával recept

Húsvétra ideális salátaköret lehet egy jó kis füstölt sonka mellé, de a tormához is remekül illik. A húsvét ugyan még odébb van, így sonkát még nem tettem ebbe a tavaszi salátába, fürjtojást viszont igen! A látvány magáért beszélt.

Virágot enni talán furcsa, szokatlan szokás, ezért kevesen vannak, akik valóban rászánják magukat, de mindenképp érdemes kipróbálni egy-kettőt belőlük. Mindegyik íze más és más, a választék pedig igen széles!

Perzsa szerelemtorta recept

Egy virág körülbelül 90%-a vízből áll, gazdag fehérjében és ásványi anyagokban. A gasztronómiailag fejlett országokban már régóta termesztenek a fűszernövénykertekben virágokat, és rendszeresen fogyasztják is - például Franciaországban. A virágevés hagyománya egyébként japán gyökerekkel büszkélkedhet, érdekes viszont, hogy már a rómaiak is fogyasztották őket, sőt, fűszereztek is velük. Dekorációs célokra később kezdték el használni.

Salátákba, tortákon, sütemények tetején, de még egy hétköznapi szendvicsen is nagyon jól mutatnak. Ha szívesen meglepnénk családunkat vagy barátainkat valami nem hétköznapi finomsággal, mindenképp tegyünk egy virágpróbát!

A dekorációt köszönjük aButlers-nek! A helyszínt a ChefParade biztosította.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Fontos kiskapura figyelmeztet a bank – 30 fölött is van...

Az idei évben még a korábbi feltételekkel igényelhetik a családalapító házaspárok a babaváró hitelt, jövő évtől azonban változnak a feltételek. 2024-ben az átmenti szabályok szerint még a 30 és 41 év közötti nők esetében is van esély a kamatmentes hitelfelvételre – hívta fel a figyelmet Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

Sós sütemények karácsonyra

A sós sütemények különlegesebbé teszik az ünnepi menüt, kiváló alternatívát nyújtva az édességek mellett. Kényeztesd te is családodat saját készítésű sós ínyencségekkel ezen a karácsonyon!

Nosalty

További cikkek