Székelykáposzta füstölt csülökkel

Székelykáposzta újragondolva, ez volt a mai A Konyhafőnök műsorának második elkészítendő fogása. Mi most egy nagyon is hagyományos receptet mutatunk Nektek.

Székelykáposzta füstölt csülökkel

Hozzávalók 4 főre

Elkészítés

  1. A hagymát kockára vágjuk, és kevés olajon megdinszteljük.
  2. Tűzről levéve pirospaprikát teszünk bele, hozzáadjuk a felkockázott sertéshúst és a füstölt húst (amit, jó ha előző nap vízbe áztatunk).
  3. Babérlevéllel és szemes borssal ízesítjük. Sózni biztos nem kell! Félig megfőzzük.
  4. Félkész állapotában hozzáadjuk a savanyú káposztát (ha ezt is nagyon sósnak találnánk, egyszer átmoshatjuk), felöntjük egy kis vízzel, és puhára főzzük.
  5. Ízlés szerint főzhetünk bele rizst is (2 nagyobb marékkal).
  6. A végén berántjuk.
  7. Tejföllel tálaljuk.

Tudj meg többet A Konyhafőnök adásáról itt!

Hozzászólások

Volf Mariann

Hogy lehet receptkönyvbe menteni? A régi dizájn jobb volt.

Miss Lemon

Kedves Volf Mariann! A receptet itt találod: http://www.nosalty.hu/recept/szekelykaposzta-1 Itt ugyanúgy tudod menteni a receptkönyvbe, mint a többi receptet. Szép napot! Kata

Törölt felhasználó

Minek a rántás ha van benne rizs?

norcsikiss

Furcsa lenne a töltöttkáposzta rántás nélkül. A rizs a húsgombócba kerül. ;) mondjuk itt nem gombósokat csinál. Akkor viszont minek bele a rizs?!

Törölt felhasználó

hmm, ez székelykáposzta, nem töltöttkáposzta...

Címlapról ajánljuk

További cikkek