Székelykáposzta füstölt csülökkel

Székelykáposzta újragondolva, ez volt a mai A Konyhafőnök műsorának második elkészítendő fogása. Mi most egy nagyon is hagyományos receptet mutatunk Nektek.

Székelykáposzta füstölt csülökkel

Hozzávalók 4 főre

Elkészítés

  1. A hagymát kockára vágjuk, és kevés olajon megdinszteljük.
  2. Tűzről levéve pirospaprikát teszünk bele, hozzáadjuk a felkockázott sertéshúst és a füstölt húst (amit, jó ha előző nap vízbe áztatunk).
  3. Babérlevéllel és szemes borssal ízesítjük. Sózni biztos nem kell! Félig megfőzzük.
  4. Félkész állapotában hozzáadjuk a savanyú káposztát (ha ezt is nagyon sósnak találnánk, egyszer átmoshatjuk), felöntjük egy kis vízzel, és puhára főzzük.
  5. Ízlés szerint főzhetünk bele rizst is (2 nagyobb marékkal).
  6. A végén berántjuk.
  7. Tejföllel tálaljuk.

Tudj meg többet A Konyhafőnök adásáról itt!

Címlapról ajánljuk

Édes apróságok húsvétra

Csokitojás helyett valami kézzel készített, sütött, gyúrt kis kedvességet adnál a locsolóknak? Segítünk, jöjjenek a legkedvesebb édes apróságok húsvétra!

Nosalty

További cikkek

31 gyönyörű étel, amit mindenképpen készíts el idén márciusban

Végre itt a március, a (naptári) tavasz első napjai, egyre tovább van világos esténként, a madarak csicseregnek hajnalban, a zöldség- és gyümölcskínálat nőttön nő és színesedik, sőt, idén erre a hónapra esik a nőnap és március 15-e mellett a húsvét is! Erre az időszakra tehát ennek tudatában mutatjuk a legszebb receptjeinket.