Elhoztuk az őrjítően szaftos muszaka receptjét, rendkívüli mézeskalácsot készítettünk

Lerántottuk a leplet a tökéletes frankfurti leves titkáról, megmutattuk, mely zöldségekből készíthetsz még ősszel krémlevest, ha unod már a sütőtököt, és elárultuk, miért kell cukrot tenni a sült húsra.

  1. A tökéletes, ízes, krémes, abbahagyhatatlan SAJTMÁRTÁS titka
    1.

    A tökéletes, ízes, krémes, abbahagyhatatlan SAJTMÁRTÁS titka

    Lehet, meg vagy arról győződve, hogy igazán jó sajtszószt csak készen vagy étteremben elkészítve lehet enni, de mi most bebizonyítjuk, hogy nem lehetetlen a krémesen lágy és selymesen sima sajtmártást otthon is elkészíteni. Mutatjuk, hogyan!

  2. 5 érv a dietetikustól, miért érdemes több gesztenyét ennünk
    2.

    5 érv a dietetikustól, miért érdemes több gesztenyét ennünk

    A gesztenye az egyik legtipikusabb szezonális termék a késő őszi időszakban. Amellett pedig, hogy szeretjük az ízét, érdemes egészségvédő hatása miatt is fogyasztanunk.

  3. 5 egyszerű lépés, ami a tökéletes zabkekszhez vezet
    3.

    5 egyszerű lépés, ami a tökéletes zabkekszhez vezet

    A zabkeksz egy gyors, finom és egészséges nassolnivaló lehet, ha jól eltaláljuk. Azonban egy kisebb baki is száraz, fullasztó és kemény korongokat eredményezhet, ezért nézzük, mi kell a hibák elkerüléséhez.

  4. Elhoztuk az ikonikus, őrjítően szaftos görög muszaka receptjét
    4.

    Elhoztuk az ikonikus, őrjítően szaftos görög muszaka receptjét

    A fogás, aminek ne állj neki hét közepén. Ez egy igazi kényelmi étel, ami megkívánja, hogy legyen elegendő időd az elkészítésére és a fogyasztására egyaránt. Süss velünk muszakát!

  5. A rendkívüli mézeskalács, amit már novemberben el kell kezdeni
    5.

    A rendkívüli mézeskalács, amit már novemberben el kell kezdeni

    Néha úgy tűnik, mintha minden évben egyre korábban kezdődne a nagy karácsonyi készülődés, dekorálás, vásárlás és süteménysütés. Utóbbi esetben azonban vannak jogos kivételek: például akkor, ha a süteményünk tésztáját 6 hétig pihentetni kell. De vajon minek kellhet ennyi idő?

  6. Lerántjuk a leplet a legfinomabb frankfurti levesről
    6.

    Lerántjuk a leplet a legfinomabb frankfurti levesről

    A frankfurti leves az egyik legnépszerűbb recept a Nosalty oldalán, éppen ezért úgy éreztük, itt az ideje, hogy egy felturbózott, még finomabb, laktatóbb és mutatósabb változatot készítsünk nektek.

  7. Szaftos-ecetes bécsi burgonyasaláta, a rántott hús igaz szerelme
    7.

    Szaftos-ecetes bécsi burgonyasaláta, a rántott hús igaz szerelme

    A bécsi szelet kistestvére, ecetes-szaftos kiegészítője, mely nélkül a rántott hús kis túlzással dögunalmas lenne. Lássuk, hogy készül az autentikus bécsi burgonyasaláta.

  8. 6 őszi zöldség, amiből krémlevest főzhetsz, ha unod a sütőtököt
    8.

    6 őszi zöldség, amiből krémlevest főzhetsz, ha unod a sütőtököt

    Az őszi-téli hónapokat tagadhatatlanul dominálja a sütőtök: a narancssárga zöldségből talán a leggyakrabban krémleves készül, amit vígan kanalazunk októbertől februárig. De mi van a tökön túl?

  9. Tessék megkapaszkodni – ezért kell cukor a sült húsra
    9.

    Tessék megkapaszkodni – ezért kell cukor a sült húsra

    A sült hús fűszerezése lehet végtelenül egyszerű (só és bors), de akár egészen komplex irányba is elmehetünk vele. Most inkább a szokatlan vizekre fogunk evezni, és megnézzük, mi keresnivalója van a cukornak a sült húson.

  10. Ez a kecskesajtos-diós sültcékla-saláta lesz az új őszi szerelmed
    10.

    Ez a kecskesajtos-diós sültcékla-saláta lesz az új őszi szerelmed

    Ha a cékla a favorit nálad, vagy eddig ódzkodtál tőle, most pedig végre bevetnéd a konyhában, akkor szerintünk tök jó helyen vagy: ez egy tartalmas, izgalmas, „trendin" egészségtudatos salátarecept, melybe marinált, fűszeres sült cékla kerül, kecskesajt, dió és radicchio. 100% ősz.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek