Lerántjuk a leplet a legfinomabb frankfurti levesről

A frankfurti leves az egyik legnépszerűbb recept a Nosalty oldalán, éppen ezért úgy éreztük, itt az ideje, hogy egy felturbózott, még finomabb, laktatóbb és mutatósabb változatot készítsünk nektek.

A frankfurti leves igazi kedvenc. Könnyen elkészíthető, laktató és gyors komfortétel, amelyet hétköznapokon és hétvégéken is szívesen tálalunk a családnak. Mint minden levest, ezt a típust is lehet egy kicsit tuningolni, mi most egy olyan változatot mutatunk, amelynél nem csak úgy belepottyantjuk a virsliket a lábosba, de előtte meg is pirítjuk őket!

Mi kell hozzá?

2 evőkanál olívaolaj, 1 közepes fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál fűszerpaprika, 1 teáskanál római kömény, 1 teáskanál majoranna, 2 db burgonya, 1.5 l víz, 1 kis fej kelkáposzta, só és bors ízlés szerint, 250 gramm frankfurti virsli, 250 gramm tejföl, 1 evőkanál finomliszt

Az olívaolajon megpirítjuk a hagymát és a fokhagymát, majd hozzáadjuk a pirospaprikát, a római köményt és a majoránnát. Miután összepirítottuk őket, hozzáadjuk a feldarabolt burgonyát, és kis kevergetés után felöntjük másfél liter vízzel. Az edényt lefedjük, és 5 percig hagyjuk főni.

A leves ízeinek összeérése után belekerülnek a felszeletelt kelkáposztalevelek, valamint a só és a bors ízlés szerint. Fedő alatt ismét főzzük, de ezúttal 20 percig.

Itt jön az apró, de annál jobb csavar: amíg fő a leves, egy serpenyőben megpirítjuk a karikára vágott frankfurti virslidarabokat. Így nemcsak hogy finomabb lesz a virsli, de roppanósabb is.

Egy külön tálba kimérjük a tejfölt, majd belekanalazzuk a lisztet, és csomómentesre keverjük. Az edényből forró levet merünk a tálba, hogy a habarás is átmelegedjen, majd szűrő segítségével hozzáadjuk a leveshez.

Miután a megpirult virsli is az edényben landolt, felforrás után tálalhatjuk is a frankfurti levest.

A nagyon tejfölös frankfurti leves teljes receptjét itt találod!

A nagyon tejfölös frankfurti leves teljes receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené.

Fotók és videó: Kristyán Fanni

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Szívesen főznél együtt Steiner Kristóffal vagy Sass Danival? Most itt a lehetőség, a Nosalty és a Knorr közös Élményfőzésein ugyanis élőben főzhetsz együtt a sztárokkal, ráadásul még otthonról sem kell kimozdulnod, online csatlakozhatsz!

Az Élményfőzésről itt tudhatsz meg többet!


Ezeket a recepteket is készítsd el:

Címlapról ajánljuk

További cikkek