Nyersen, sülve, főve – Így edd a sütőtököt minden formájában

Ha eljön az ősz, senkit nem kell nagyon noszogatni, hogy sütőtököt egyen: persze a „hogyan” terén nem árt beiktatnunk némi változatosságot, hiszen az még sem járja, hogy mindig krémleves kerüljön az asztalra!

Amint beérnek az első narancssárga sütőtökök, megindul az egészen februárig tartó folyamatos krémleves- és rizottókészítés, aminek főszereplőjévé mindig az édeskés zöldséget tesszük meg. Pedig tényleg szinte bármilyen receptbe beilleszthetjük a sütőtököt, a konyhai eljárások közül is az összeset bevethetjük, hogy igazán finom és különleges étkeket alkossunk, változatosak maradjunk a hosszasan elnyúló tökszezon minden hetében. Jöjjön most pár olyan recept, ami garantáltan feldobja majd a monotonitást.

Nézd meg galériánkban a sütőtök elkészítési módjait!

Receptek, amelyeket feltétlenül próbálj ki:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További őszi tartalmakért olvass tovább:

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek