Sütés nélküli desszert 5 perc alatt

Tombol a nyár és vele együtt a kánikula. Ilyen időben kinek van kedve a sütőt bekapcsolni? Szerencsére a finom és expressz gyorsaságú desszertekről nem kell lemondanunk!

Nincs mit tagadni rajta: meglehetősen édesszájú vagyok! Pont ezért nincsen könnyű dolgom, amikor 40 fokos hőség tombol kint, mert isten ments, hogy beindítsam ilyenkor a sütőt… A legjobb megoldás, ha házi készítésű fagyit dobok össze, de valljuk be, ez azért nem igazi desszert. Érdemes felkutatni hát receptkönyvünket és a sütés nélküli sütiknél szétnézni. Itt már több dolog közül válogathatunk: kókuszgolyó, tiramisu-változatok, könnyű poharas desszertek, na meg a sütés nélküli tortákról se feledkezzünk meg!

A gyerekek rendszerint imádják a túrót. Annak idején a születésnapomra én mindig túrótortát kértem és szigorúan mindenféle keksz vagy piskótaréteg nélkül! A nagymamám ennek az elkészítésében még a mai napig világbajnok, én sem tudok olyan finomat csinálni. Nem is tettem rá újabb kísérletet, hogy lekörözzem, különben is, annak a süteménynek több órát kell állnia a hűtőben, hogy megdermedjen benne a zselatin.

Mégis hasonló ízvilágot szerettem volna elérni, ezért inkább ötvöztem a túrótortát és a pohárkémet, na meg került bele szilva, mert éppen ennek van itt a szezonja (persze bármilyen idénygyümölcsöt dobálhatunk bele). Ráadásként a végén kevés, apróra tört zabkeksszel tettük ropogóssá!

Ha a lurkók valamilyen édesség után vágyakoznak és nincs kedvünk órákat eltölteni a konyhában, akkor ez egy kiváló opció arra, hogy hamar a kedvükben járjunk. Nem mellesleg velük együtt, közösen is elkészíthető. A kisebbek könyörögni fognak, hogy had’ ők törjék össze a kekszet, a nagyobbakra pedig gond nélkül rábízhatjuk a szilva kimagozását.

A gyümölcsös túrótorta pohárban receptjét itt tudod megnézni

Gyümölcsös túrótorta pohárban

A főzéshez a helyszínt a Szatyorbolt biztosította. A dekorációhoz szükséges eszközöket pedig köszönjük a Butlers-nek!

Fotók: Vithalm Zita

Hirdetés

Támogatott tartalom

Fontos kiskapura figyelmeztet a bank – 30 fölött is van...

Az idei évben még a korábbi feltételekkel igényelhetik a családalapító házaspárok a babaváró hitelt, jövő évtől azonban változnak a feltételek. 2024-ben az átmenti szabályok szerint még a 30 és 41 év közötti nők esetében is van esély a kamatmentes hitelfelvételre – hívta fel a figyelmet Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ennyibe kerül egy vacsora Rácz Jenőnél vagy Sárközi Ákosnál –...

Amióta a kereskedelmi tévékben főműsoridőben vetítenek gasztros realityshow-kat, többek számára lett vonzó a fine dining éttermek magasra pozícionált világa. Ha egész évben nem is költünk ilyen élményekre, az év végi ünnepek idején jól jöhet ajándékötletként. Olcsó menüket nem ígérünk, emlékezetes gasztroélményeket annál inkább!