Ehető szivárvány vár ebben a sültzöldséges quiche-ben

A színes és változatos táplálkozás szó szerinti szintre emelkedik ezzel a zöldséges pitével. A tornyos quiche a lehető leglátványosabb alapanyagokat eresztette össze, hogy kiviruljon a tányérunkon az ehető szivárvány.

Ha tehetem, szeretek mindig szezonális és friss alapanyagokkal főzni, ilyenkor úgy érzem, hogy nemcsak táplálkozom, szükséget elégítek ki, hanem feltöltődöm, és tényleg valami hasznosat viszek be a szervezetembe, mindezek mellett pedig még élvezem is az egészet. Ennek a szenvedélynek néha vannak extrém fellángolásai, amelyek olyan ételek megalkotásában teljesednek ki, mint az alábbi quiche. A gyakran mellőzött vagy lenézett gyökérzöldségek lenyűgöző színanyagokkal vannak tele, amiket pazarlás lett volna nem összeereszteni: így, egymás mellett a hatás talán még erősebb, a quiche szeletei elkápráztatnak, hívogatnak, hogy ha már úgyis itt vagy, harapj egyet a szivárványba! Megteszed?

Nézd meg a quiche elkészítését képeken is, kattints a lépésekért a galériára!

Itt a sültzöldséges szivárványquiche teljes receptje, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!

Fotók és recept: Lakos Benedek

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több ízes-izgalmas recept, amit érdemes kipróbálni:

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek