Ehető szivárvány vár ebben a sültzöldséges quiche-ben

A színes és változatos táplálkozás szó szerinti szintre emelkedik ezzel a zöldséges pitével. A tornyos quiche a lehető leglátványosabb alapanyagokat eresztette össze, hogy kiviruljon a tányérunkon az ehető szivárvány.

Ha tehetem, szeretek mindig szezonális és friss alapanyagokkal főzni, ilyenkor úgy érzem, hogy nemcsak táplálkozom, szükséget elégítek ki, hanem feltöltődöm, és tényleg valami hasznosat viszek be a szervezetembe, mindezek mellett pedig még élvezem is az egészet. Ennek a szenvedélynek néha vannak extrém fellángolásai, amelyek olyan ételek megalkotásában teljesednek ki, mint az alábbi quiche. A gyakran mellőzött vagy lenézett gyökérzöldségek lenyűgöző színanyagokkal vannak tele, amiket pazarlás lett volna nem összeereszteni: így, egymás mellett a hatás talán még erősebb, a quiche szeletei elkápráztatnak, hívogatnak, hogy ha már úgyis itt vagy, harapj egyet a szivárványba! Megteszed?

Nézd meg a quiche elkészítését képeken is, kattints a lépésekért a galériára!

Itt a sültzöldséges szivárványquiche teljes receptje, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!

Fotók és recept: Lakos Benedek

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több ízes-izgalmas recept, amit érdemes kipróbálni:

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

Íme a nyár 5 klasszikus fogása cseppet sem klasszikusan készítve:...

Egy évszakot nemcsak az időjárása teszi jellegzetessé, hanem azok a klasszikus fogások is, amelyet e kijelölt három hónap alatt fogyasztunk. Szerencsére a nyár csak úgy dúskál a legzamatosabb alapanyagokban és a belőlük főzött, isteni receptúrákban is, amelyeket szeretünk újra és újra megfőzni. Készítsük el őket idén is, sőt, ha kedvünk tartja csavarjunk is egyet rajtuk.

Lakos Benedek

További cikkek

Top Receptek

Lila hagymás uborkasaláta télire

Ez édeskésebb ízű, nagyon finom. Nálunk minden évben készül, én olyan vagyok mint a hangya, szorgoskodom, télen pedig elfogyasztjuk....férjecském is hangyának nevez mindig :-))))

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...