Saját héjában kínálja magát a 15 perces grapefruitos pohárkrém

A pohárkrém önmagában nem egy túl bonyolult koncepció, de azért lássuk be, van hová egyszerűsíteni ezeken az édes-krémes recepteken. Egészen addig a pontig, amikor már csak 3 hozzávaló és 15 perc kell az elkészítéshez. Igen, tényleg csak ennyi!

A pohárkrémek világában megannyi ízesítésű és felépítésű desszert található, de mi most nem erre a kategorizálásra fogunk koncentrálni, hanem sűrítési technika szerint fogjuk szétszedni a krémes finomságokat. Ugyanis a különböző tejtermékeket és egyéb folyadékokat besűríthetjük zselatinnal, tojással vagy keményítővel: így kapjuk a különböző cukrászkrémeket, pudingokat, gyümölcsös curd-öket. De nemcsak ezek a módszerek vethetők be, létezik még egy alapanyag, amivel hatásos módon pohárkrémet varázsolhatunk a tejtermékekből – ez pedig nem más, mint a sav.

Posset néven fut az angolban minden édes krém, ami savval, általában citrusok levével vagy más gyümölcsnedűkkel besűrített tejszínből áll. De mégis milyen fekete mágia (tehát kémiai folyamat) áll emögött?

A válaszok a most következő grapefruitos pohárkrém receptjében rejlenek, ismerd meg őket galériánkból!

Itt a grapefruitos pohárkrém teljes receptje, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!

Fotók és recept: Lakos Benedek

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több ízes-izgalmas recept, amit érdemes kipróbálni:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ez a rákkeltő szer vonja be a legtöbb gyümölcsöt és...

Súlyos tényeket tár fel a kártevőirtó szerek használatát monitorozó civil hálózat legújabb jelentése, amelyből kiderült, hogy a mindennapi élelmiszerként fogyasztott friss zöldségek és gyümölcsök nagy mennyiségben tartalmazhatnak rákkeltő szereket.