Sós gofriból szendvics - ez még kenyér helyett is megállja a helyét!

Ki mondta, hogy a gofri csak édes lehet? Ha egy ráérős hétvégi reggelit tervezel, vagy flancolnál kicsit az esti vacsorával, akkor ez a sós waffel lesz a te recepted!

Néhány hete adtam magamnak egy kis kimenőt, és hétvégén elmentem egy nyugis reggelire az egyik közeli kávézóba, hogy a hétköznapi rohanás után kicsit lelassuljak, és rá tudjak hangolódni a hétvégére. Itt az étlaponsós gofrikegész hadára találtam, a lazacostól kezdve a sonkás-tojásosig - előbbit pedig ki is próbáltam.

Bevallom, az én fejemben a waffel eddig csupán édes verzióban létezett, de miért ne lehetne sósan is megcsinálni? Hiszen a kívül ropogós, belül puha tésztapárnácskák tökéletes kenyérhelyettesítők lehetnek egy ráérős, hétvégi brunch-on vagy akár egy villantós vacsorán is. De biztos, hogy akkor is be fogom vetni, amikor nincs itthon semmilyen pékáru, és lusta vagyok a boltig menni.
Hogy milyen feltétet pakoltok rá, az már rajtatok, illetve a hűtőtökön múlik. A már említett lazac-sajtkrém kombó egy kis kaporral, esetleg mustárral és valamilyen zöldséggel kiegészítve maga a puccparádé, pláne, ha tovább turbózzátokbuggyantott tojással. De készíthettek valamilyen húskrémet is, vagy egy instakedvenc avokádókrémeset.

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek