Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sokáig szeretnél élni? Akkor mutatunk még egy okot, amiért érdemes felhagyni az üdítőfogyasztással

Egy friss kutatás szerint a cukros üdítők rendszeres fogyasztása évekkel megrövidítheti az életünket.

Az nem újdonság, hogy a magas cukortartalmú üdítőitalok nem tesznek jót az egészségnek: cukorbetegséghez és elhízáshoz vezethetnek, és megnövelhetik a szív- és érrendszeri betegségek előfordulásának esélyét. A Harvard Egyetem kutatói most egy friss tanulmányukban újabb hátrányát fedezték fel az ilyen italoknak: akár éveket is elvehetnek az életünkből.

A Circulation tudományos folyóiratban megjelent tanulmány egy olyan kutatást ír le, amely több mint 110 ezer nő és férfi mindennapi folyadékfogyasztási szokásait elemezte, és összehasonlította őket azzal, hogy ki mikor hunyt el közülük. A vizsgálatban résztvevőket legalább három évtizeden keresztül, vagy akár ennél hosszabb ideig is követték.

Kiderült, hogy azoknak, akik hetente 2-6 alkalommal isznak valamilyen cukros üdítőt, 6 százalékkal nagyobb az esélyük a korai halálozásra, mint azoknak, akik csak alkalmanként fogyasztottak ilyeneket. A napi két cukros üdítő már 21 százalékos növekedést jelentett, különösen szív- és érrendszeri betegségek esetében, és különösen a nőknél.

A fentiekből is látszik, hogy a hozzáadott cukrot tartalmazó üdítőitalok rendszeres fogyasztása káros az egészségünkre. A napi folyadékbevitelünk biztosítására a legjobb a víz, üdítőitalt csak alkalmi helyzetekben fogyasszunk.

Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

via

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!