Hűtsd le magad a legegyszerűbb sárgadinnyesorbet-val – Csak egy botmixer kell hozzá

Amikor annyira meleg van, hogy az embernek még a sarki fagyizóig sincs ereje kisétálni, olyankor jöhet kapóra az alábbi sárgadinnyesorbet, ami fagyigép nélkül is csodás eredményt, no meg persze instant lehűlést ad.

Manapság, aki csak teheti, benevez egy ilyen vagy olyan minőségű fagylaltgépre. De mi történik a hátrahagyottakkal, akiknek konyhájába (vagy költségvetésébe) már nem fér be egy újabb masina? Nos, kifejezetten nekik készülnek az alábbihoz hasonló receptek, amelyek ismét és újra demonstrálják, hogy házi fagylaltot készíteni bizony gép nélkül is lehet. Például sárgadinnyesorbet-t, amelynek megalkotásához egy egyszerű botmixer is bőven elég.

A legegyszerűbb sárgadinnyesorbet receptjéért kattints a képre!

Sorbet: bármilyen gyümölcsből, tej nélkül

A sorbet azért jobb választás, ha életünkben először készítünk otthon fagylaltot, mert nagyobb költekezés nélkül (nem kell rengeteg tejszínt venni) és relatíve biztos sikeraránnyal megúszható akár a legelső projekt is.

A sorbet vízalapú fagylalt és a legtöbbször gyümölcsös, állaga pedig talán egy kicsit kristályosabb, mint a tejes gombócoké, persze így is elérhetünk nála kellemes textúrát (de erről majd később).

A legegyszerűbb sárgadinnyesorbet receptjéért kattints a képre!

Szirup és gyümölcs adja ki a fagylaltalapot

A legtöbb nyári gyümölcs kiváló alapja lehet a sorbet-nak: ezeket vagy pürésítve vagy darabokban lefagyasztva és utána ledarálva egyesíthetjük a cukorsziruppal. Még az édesebb gyümölcsök esetében is érdemes szirupot használni, ez ugyanis hozzájárul a kellemesebb fagylaltállaghoz, ellenkező esetben csak egy kristályos, fagyasztott gyümölcspépet kapnánk.

A legegyszerűbb sárgadinnyesorbet receptjéért kattints a képre!

A szirup azért is jön jól, mert azzal plusz aromákat adhatunk a fagylaltunkhoz, ha például citrushéjat vagy zöldfűszereket főzünk bele a cukros alapba. A sárgadinnyéhez kiválóan illik a citrom, lime és menta (de akár kaporral is kísérletezhetünk).

Egy botmixer tesz mindent krémessé

De hogyan is érhetünk el csodásan krémes állagot? A fagylaltgépet jelen esetben a botmixer helyettesíti, amit többször is be kell vetnünk a sorbetkészítés során. Először a gyümölcsöt pürésítjük vele, majd ezzel vegyíthetjük a pürét és a szirupot is.

A legegyszerűbb sárgadinnyesorbet receptjéért kattints a képre!

Később, miután teljesen keményre fagyott a fagylalt, egy rövid felengedés és durvára darabolás után ismét a botmixerrel lazíthatjuk fel a sorbet-t. Addig dolgozzuk a géppel, míg kenhető, gombócolható állagot nem kapunk. Kellemes hűsölést!

Itt a legegyszerűbb sárgadinnyesorbet teljes receptje, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!

Fotók és recept: Lakos Benedek

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További zamatos, nyári receptek várnak rád itt:

Címlapról ajánljuk

További cikkek