Salátafaló gyerekek

Rendes gyerek, még salátát is eszik önszántából. Ahhoz, hogy te is elmondhasd ezt a csemetédről, nem kell semmi ördöngöset tenned, csak próbálkozz! Mindjárt azt is eláruljuk, hogy mivel!

Mert ugye nem lehet mindig csak tésztát, palacsintát és rántott húst enni. Összegyűjtöttük azokat a (téli) salátarecepteket, amelyek nagy valószínűséggel átmennek még a finnyásabb aprónép körében is. Hisszük, az alábbiak közül jó néhányat szívesen látnak majd viszont tányérjaikon.

Első helyen: tésztasaláták

Kezdjük rögtön a tuti befutóval: melyik gyerek tudna nemet mondani a kedvencét (értsd: tésztát) is rejtő salátakupacra. Idővel trükközni is ér: lehet csökkenteni a tésztamennyiséget, míg a zöldségekből egyre többet adagolunk a salátához.

Téli-déli gyümölcsök >>

A lényeg, hogy ropogjon

Egy valami biztosan nagyon tetszik a csemetéknek a káposztasalátában: csak úgy ropognak a káposztacsíkok kis fogaik alatt.

A színek bűvöletében

Sokszor a látvány fogja meg a gyerekeket: a céklasaláták élénk színe általában nagy népszerűségnek örvend.

Reggeli, hogy jól induljon a nap! >>

Tálalj ötletesen!

Könnyen levehetjük a lábukról az aprónépet egy szokatlan tálalási formával: a pohárban kínált saláta biztos nyerő lesz a gyerekek körében.

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Címlapról ajánljuk

Húsvéti sütik gyerekeknek

A legkisebbekre is gondoljunk húsvétkor, akiknek jó, ha egy kis cukisággal vagy kedves formai trükkel adjuk el a süteményeket. Szerencsére a nyuszi segít húsvéti sütit választani a gyerekeknek!

Nosalty

További cikkek

Retró húsvéti ételek

Egy jó sonkatekercs vagy töltött tojás, fasírt és répatorta? Nálunk többek között ezek jelentik a retró húsvéti ételeket. Nálatok? Nézzük, szerepelnek-e a listán kedvenceitek!