Salátafaló gyerekek

Rendes gyerek, még salátát is eszik önszántából. Ahhoz, hogy te is elmondhasd ezt a csemetédről, nem kell semmi ördöngöset tenned, csak próbálkozz! Mindjárt azt is eláruljuk, hogy mivel!

Mert ugye nem lehet mindig csak tésztát, palacsintát és rántott húst enni. Összegyűjtöttük azokat a (téli) salátarecepteket, amelyek nagy valószínűséggel átmennek még a finnyásabb aprónép körében is. Hisszük, az alábbiak közül jó néhányat szívesen látnak majd viszont tányérjaikon.

Első helyen: tésztasaláták

Kezdjük rögtön a tuti befutóval: melyik gyerek tudna nemet mondani a kedvencét (értsd: tésztát) is rejtő salátakupacra. Idővel trükközni is ér: lehet csökkenteni a tésztamennyiséget, míg a zöldségekből egyre többet adagolunk a salátához.

Téli-déli gyümölcsök >>

A lényeg, hogy ropogjon

Egy valami biztosan nagyon tetszik a csemetéknek a káposztasalátában: csak úgy ropognak a káposztacsíkok kis fogaik alatt.

A színek bűvöletében

Sokszor a látvány fogja meg a gyerekeket: a céklasaláták élénk színe általában nagy népszerűségnek örvend.

Reggeli, hogy jól induljon a nap! >>

Tálalj ötletesen!

Könnyen levehetjük a lábukról az aprónépet egy szokatlan tálalási formával: a pohárban kínált saláta biztos nyerő lesz a gyerekek körében.

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Hozzászólások (1)

BackerMan

Nekem van egy két éves kisfiam. Elég változó étvágya van, van amikor bármit megeszik , de van amikor nem lehet eltalálni, hogy mit is szeretne. De mostanában elég sok zöldség félét készítünk ( a téli vitamin háztartás feltöltjük) és eszi a nyers sárgarépát, kelkáposztát (mértékkel), és még a hagymát is. :) Pár honnappal ezel?tt az egyik hipermárketben vásároltunk és a gyerek a kosárban ült. Arra figyeltem fel, hogy nagyon mosolyognak az emberek, hát a gyerek már rágta a poré hagymát. De jártunk már így paprikával is. :)

Címlapról ajánljuk

További cikkek