Sajnos úgy tűnik, ebből a népszerű sajtból is hiány lehet

Az aszály igen komoly problémát okoz az olasz sajtkészítőknek.

Sós tengervíz a folyótorkolatban, eltűnő itatási és öntözési lehetőségek nehezítik az olasz gazdák mindennapjait Olaszországban. Hetven éve nem látott mélységbe süllyedt a Pó vízszintje, a folyó helyenként csaknem kiszáradt (a Pó folyó medencéjében egyes területeken 45–70 százalék körüli vízhiánnyal kell számolni), ami egyre súlyosabb gondot okoz. Félő, hogy a tejtermelés visszaesése miatt kevesebb parmezánt tudnak gyártani – írja az nlc.hu az Index cikke alapján.

A problémát az okozza, hogy a teheneknek 100-150 liter vizet kell innia ahhoz, hogy a napi 30 literes tejhozamot elérjék.

Ebből a népszerű sajtból is hiány lehet

Ha ezt nem tudják teljesíteni, akkor kevesebb eredetvédett Parmigiano Reggiano parmezán sajtot tudnak előállítani. Így kevesebb parmenzán kerül a fogyasztókhoz is.

A Parmigiano Reggiano konzorcium 150 ezer ügyfele egyelőre még kap vizet, ám kérdés, hogy meddig.


Még több izgalmas cikk:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Heti Menü – Húsos levesek és zöldséges főételek hete

A héten kivételesen minden nap eszünk húst, de persze bármikor kihagyhatjátok, ha úgy szeretnétek: ezúttal viszont nem a főétel, hanem a leves lesz gazdag-kiadós-húsos, hogy aztán levezessük a tele hasunkat egy zöldséggel teli főétellel és egy hozzá illő édességgel.