Biztos, hogy eddig rosszul tároltad ezt a két kedvelt zöldséget

A következő zöldségek alapélelmiszerek, mégis egészen biztos, hogy rosszul tároltad őket idáig!

A hagyma és a krumpli olyan zöldségek, amelyek – kis túlzással – minden jóravaló magyar fogás hozzávalói.  

Nagy eséllyel pár szem krumpli és hagyma mindig van otthon, ha esetleg nagyon égne a ház, és nem tudunk mihez nyúlni hirtelen, ebből a két alapanyagból egy rögtönzött egytálételt egészen biztos, hogy össze tudunk csapni.

A probléma ott kezdődik, hogy ezt a két zöldséget nem szabad egymás mellett tárolni, mert amíg az ételekben remekül kiegészítik egymást, addig, tárolás szempontjából rossz hatással vannak egymásra.

Elősegítik egymás idő előtti romlását

Sokan nem tudják, de egymás mellett tartva ezek a zöldségfélék sokkal hamarabb megromolhatnak. Megvan rá a magyarázat, hogy miért!

A hagyma etilénben gazdag, ez a vegyület pedig serkentően hat a többi élelmiszer érésére. A krumpli esetében a hagyma felgyorsítja a csírázást, és sokkal hamarabb romlandóvá teszi.

Emellett a hagymának sem megfelelő, ha a krumplival egy helyen tároljuk, ugyanis annak nedvességtartalmától túlnedvesedhet és rothadásnak indulhat.

De akkor hol és hogyan tároljuk ezeket az alapzöldségeket?

A burgonya szereti a hűvös, sötét és jól szellőző helyeket. Mivel a fagyra és a melegre is érzékeny, az utóbbitól azonnal csírázni kezd.

Tárolás előtt jobb, ha nem mossuk meg, mert így a természetes védőréteget is lemoshatjuk róla, ami szintén felgyorsítja a romlási folyamatokat.

Fontos tehát, hogy a hagyma a lehető legmesszebb kerüljön a krumplitól! Nem a legjobb megoldás, ha betesszük a hűtőbe, mert túl sok nedvességet szívhat magába. A legjobban a hagyma is a hűs helyiségben érzi jól magát, aminek köszönhetően hónapokig is eláll.

Forrásunk volt.


További konyhai tippeket leshetsz el innen:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek