A hagyma és a krumpli olyan zöldségek, amelyek – kis túlzással – minden jóravaló magyar fogás hozzávalói.
Nagy eséllyel pár szem krumpli és hagyma mindig van otthon, ha esetleg nagyon égne a ház, és nem tudunk mihez nyúlni hirtelen, ebből a két alapanyagból egy rögtönzött egytálételt egészen biztos, hogy össze tudunk csapni.
Íme az olasz nagymamák szürreális hagymavágási technikája
Az olasz nagymamáktól rengeteget lehet tanulni a főzésről. Mai Napi Tippünkben viszont egy elég kétséges és szürreális praktikát mutatunk, amihez nincs szükség vágódeszkára sem. Így vágják fel ők a hagymát – te kipróbálnád?
Szász Nóri8 hagymával bűvölt egytálétel, amivel kényeztetheted magad
A hagymával való főzés időnként könnyfakasztó, de megéri minden egyes könnycsepp! Mi, magyarok ráadásul előszeretettel tesszük bele a hagyma legkülönbözőbb fajtáit szinte mindenbe. Inspirálódjatok hagymás ételekkel!
Nosalty8 hagymás falatka, amit bepuszil majd a család
Ha a lehelleted nem is lesz megnyerő, a konyhai tudásod biztosan leveszi a lábáról az összes vendéget. Ráadásul senki nem fogja tudni megállni, hogy ne kóstolja meg ezeket a falatokat, szóval a „mellékhatása" mindenkit érint.
NosaltyA probléma ott kezdődik, hogy ezt a két zöldséget nem szabad egymás mellett tárolni, mert amíg az ételekben remekül kiegészítik egymást, addig, tárolás szempontjából rossz hatással vannak egymásra.
Elősegítik egymás idő előtti romlását
Sokan nem tudják, de egymás mellett tartva ezek a zöldségfélék sokkal hamarabb megromolhatnak. Megvan rá a magyarázat, hogy miért!
A hagyma etilénben gazdag, ez a vegyület pedig serkentően hat a többi élelmiszer érésére. A krumpli esetében a hagyma felgyorsítja a csírázást, és sokkal hamarabb romlandóvá teszi.
Emellett a hagymának sem megfelelő, ha a krumplival egy helyen tároljuk, ugyanis annak nedvességtartalmától túlnedvesedhet és rothadásnak indulhat.
De akkor hol és hogyan tároljuk ezeket az alapzöldségeket?
A burgonya szereti a hűvös, sötét és jól szellőző helyeket. Mivel a fagyra és a melegre is érzékeny, az utóbbitól azonnal csírázni kezd.
Tárolás előtt jobb, ha nem mossuk meg, mert így a természetes védőréteget is lemoshatjuk róla, ami szintén felgyorsítja a romlási folyamatokat.
Fontos tehát, hogy a hagyma a lehető legmesszebb kerüljön a krumplitól! Nem a legjobb megoldás, ha betesszük a hűtőbe, mert túl sok nedvességet szívhat magába. A legjobban a hagyma is a hűs helyiségben érzi jól magát, aminek köszönhetően hónapokig is eláll.
További konyhai tippeket leshetsz el innen: