Reszelt vs. gyalult tök – Számít, melyik ételben mit használsz

A nyár slágerzöldségét, a főzőtököt általában két formájában használhatjuk fel ételekben: reszelve és gyalulva. Annak ellenére, hogy mennyire hasonlónak tűnik a két lehetőség, abszolút nem mindegy, mikor melyiket vetjük be.

Amikor főzőtököt vesz az ember, azt megteheti egészben – ilyenkor persze otthon vár majd rá az alapanyag megtisztításának és feldolgozásának feladata. Ez utóbbi a legtöbbször reszelést jelent, hiszen a általában ilyen vékony szálak formájában főzünk a zöldséggel. Megspórolandó a konyhai munkát, beszerezhetjük a főzőtököt előre legyalulva is, ilyenkor pedig észrevehetjük, hogy milyen nagy az eltérés a reszelt és a gyalult tök között. Ez a felismerés pedig talán odáig is elvihet minket gondolatban, hogy akkor lehet, hogy cseppet sem mindegy, melyik ételbe melyik fajta tököt tesszük... Az se baj, ha ez az utolsó gondolati ugrás kimarad, az alábbi cikk ugyanis először felteszi, majd megválaszolja ezt a kérdést.

Nézd meg galériánkban, melyik tökös ételbe kell reszelt, és melyikbe gyalult tök, a receptekért kattints a képre!

A legfinomabb tökös receptjeink:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeket a hasznos konyhai tippeket is ismerd meg:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...