Reszelt vs. gyalult tök – Számít, melyik ételben mit használsz

A nyár slágerzöldségét, a főzőtököt általában két formájában használhatjuk fel ételekben: reszelve és gyalulva. Annak ellenére, hogy mennyire hasonlónak tűnik a két lehetőség, abszolút nem mindegy, mikor melyiket vetjük be.

Amikor főzőtököt vesz az ember, azt megteheti egészben – ilyenkor persze otthon vár majd rá az alapanyag megtisztításának és feldolgozásának feladata. Ez utóbbi a legtöbbször reszelést jelent, hiszen a általában ilyen vékony szálak formájában főzünk a zöldséggel. Megspórolandó a konyhai munkát, beszerezhetjük a főzőtököt előre legyalulva is, ilyenkor pedig észrevehetjük, hogy milyen nagy az eltérés a reszelt és a gyalult tök között. Ez a felismerés pedig talán odáig is elvihet minket gondolatban, hogy akkor lehet, hogy cseppet sem mindegy, melyik ételbe melyik fajta tököt tesszük... Az se baj, ha ez az utolsó gondolati ugrás kimarad, az alábbi cikk ugyanis először felteszi, majd megválaszolja ezt a kérdést.

Nézd meg galériánkban, melyik tökös ételbe kell reszelt, és melyikbe gyalult tök, a receptekért kattints a képre!

A legfinomabb tökös receptjeink:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeket a hasznos konyhai tippeket is ismerd meg:

Ajánlott videó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Nagyon vajas aranygaluska

Pihe-puha, szaftos kelt tészta, rengeteg dió és krémes vaj, melyeket mind körbejár a citromhéj intenzív aromája: ez az aranygaluska. Ki ne szeretné ezt a desszertet, pláne egy selymes ...

Svéd mézeskalács

Ha a ropogós mézeskalácsok rabjai vagytok, akkor mindenképpen készítsétek el ezt a sötétbarna svéd csodakekszet, mert mennyeien fűszeres és csodásan ropog! Falatozhatjuk magában az ...

Címlapról ajánljuk

Aki megújította a hot-dogot és a kaszinótojást – interjú Albrecht...

A párizsias hangulatú Kammermayer sarkában található Cabrio nemrég ünnepelte első születésnapját. A konyha élén a Mór24-ből és a Bar Lolaból ismert Albrecht Tamás áll, aki pont úgy, mint eddig, most is az újat, az inspiralót, az előremutatót keresi a gasztronómiában. A Bar Bizarre csapatával összefogva egy modern, európai bisztrókonyhát képviselő hellyel vették be a belvárost, az első év után pedig leültünk, hogy inspirációról, komfortételekről, újra és újra megálmodott kaszinótojásokról beszélgettünk, miközben az egyik tulajdonos, Tenner Benjámin is csatlakozott hozzánk.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...