Ezért ne használj soha régi, fonnyadt répát a répatortához

Inkább friss, zsenge répát válassz, hogy elégedett legyél a végeredménnyel! Több okból is.

A répatorta egy igazi klasszikus desszertnek számít, ami bár nem tartalmaz kevés kalóriát és a cukortartalma sem feltétlenül alacsony, valamelyest egészségesnek tűnik, hiszen „mégiscsak zöldségből készül”. Ha megfelelően készítjük, akkor az íze gazdag, a tésztája puha és szaftos, ám ahhoz, hogy valóban elérjük a tökéletes állagot és ízt, a megfelelő alapanyagokkal kell kezdenünk. Ezek közül pedig – nem meglepő módon – a sárgarépa játssza a főszerepet.

A legjobb végeredmény akkor születhet, ha a lehető legfrissebb répát használjuk a répatortánkhoz. Elmondjuk, miért nem jó ötlet a hűtő hátuljában árválkodó, régebbi darabokhoz nyúlni!

Tudd meg, miért jobb, ha nem régi répát használsz, kattints a képre, és nyílik a galéria!

Forrásunk volt.


További hasznos konyhai tippekért kattints ide:

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek