Ezért ne használj soha régi, fonnyadt répát a répatortához

Inkább friss, zsenge répát válassz, hogy elégedett legyél a végeredménnyel! Több okból is.

A répatorta egy igazi klasszikus desszertnek számít, ami bár nem tartalmaz kevés kalóriát és a cukortartalma sem feltétlenül alacsony, valamelyest egészségesnek tűnik, hiszen „mégiscsak zöldségből készül”. Ha megfelelően készítjük, akkor az íze gazdag, a tésztája puha és szaftos, ám ahhoz, hogy valóban elérjük a tökéletes állagot és ízt, a megfelelő alapanyagokkal kell kezdenünk. Ezek közül pedig – nem meglepő módon – a sárgarépa játssza a főszerepet.

A legjobb végeredmény akkor születhet, ha a lehető legfrissebb répát használjuk a répatortánkhoz. Elmondjuk, miért nem jó ötlet a hűtő hátuljában árválkodó, régebbi darabokhoz nyúlni!

Tudd meg, miért jobb, ha nem régi répát használsz, kattints a képre, és nyílik a galéria!

Forrásunk volt.


További hasznos konyhai tippekért kattints ide:

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...