A könnyű, nyári krémek kedvelőinek is jóleshet néha egy-egy ütősebb desszert – a ropogós szélű, savanykás, barackos pite, amilyet anno a nagyi vagy a szomszéd néni csinált!
![](https://image-api.nosalty.hu/nosalty/images/article-images/Ke/4g/AyvltP1hHDEm8b8WVD9qDpl8ju3aPNmtKB3KlJa1.jpeg?p=lqip-16%3A9&s=0c731fa1549b11700cb16d7603087cc3)
Hiába van kánikula hetek óta, néha jól esik olyan desszertet készíteni, ami kicsit tartalmasabb, mint az édes, könnyű krémek, főleg, ha a piacon hegyekben áll a friss, édes sárgabarack. Készülhet belőle gombóc, lekvár vagy süti. Mi most egy régi, rusztikus, egyszerű kelt pitét hoztunk nektek – olyat, ami gyermekorunkban egy pohár kakóval vagy aludttejjel ebédnek is elegendő volt –, pár különleges fűszerrel megspékelve. Az alapélmény megmarad, de a barack is megkapja a hozzá jól illő társaságot. Természesen, a fűszerek akár el is hagyhatóak – ebben az esetben nincs is másra szükségünk, mint egy mintás, tejjel teli bádogbögrére, és egy nyugalmas, hűvös szobára, ahol ebéd után szunnyadhatunk egy órát. Garantáltan a gyermekkorunkban fogjuk magunkat érezni!
Még több sárgabarackos recept itt >>
Sárgabarackos pite készítése lépésről lépésre
![]() | ![]() | ![]() |
![]() | ![]() | ![]() |