Régi ízek újratöltve – fűszeres barackos pite

A könnyű, nyári krémek kedvelőinek is jóleshet néha egy-egy ütősebb desszert – a ropogós szélű, savanykás, barackos pite, amilyet anno a nagyi vagy a szomszéd néni csinált!

Hiába van kánikula hetek óta, néha jól esik olyan desszertet készíteni, ami kicsit tartalmasabb, mint az édes, könnyű krémek, főleg, ha a piacon hegyekben áll a friss, édes sárgabarack. Készülhet belőle gombóc, lekvár vagy süti. Mi most egy régi, rusztikus, egyszerű kelt pitét hoztunk nektek – olyat, ami gyermekorunkban egy pohár kakóval vagy aludttejjel ebédnek is elegendő volt –, pár különleges fűszerrel megspékelve. Az alapélmény megmarad, de a barack is megkapja a hozzá jól illő társaságot. Természesen, a fűszerek akár el is hagyhatóak – ebben az esetben nincs is másra szükségünk, mint egy mintás, tejjel teli bádogbögrére, és egy nyugalmas, hűvös szobára, ahol ebéd után szunnyadhatunk egy órát. Garantáltan a gyermekkorunkban fogjuk magunkat érezni!

Recept elmenthető itt >>

Még több sárgabarackos recept itt >>

Sárgabarackos pite készítése lépésről lépésre

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk