Régi ízek újratöltve – fűszeres barackos pite

A könnyű, nyári krémek kedvelőinek is jóleshet néha egy-egy ütősebb desszert – a ropogós szélű, savanykás, barackos pite, amilyet anno a nagyi vagy a szomszéd néni csinált!

Hiába van kánikula hetek óta, néha jól esik olyan desszertet készíteni, ami kicsit tartalmasabb, mint az édes, könnyű krémek, főleg, ha a piacon hegyekben áll a friss, édes sárgabarack. Készülhet belőle gombóc, lekvár vagy süti. Mi most egy régi, rusztikus, egyszerű kelt pitét hoztunk nektek – olyat, ami gyermekorunkban egy pohár kakóval vagy aludttejjel ebédnek is elegendő volt –, pár különleges fűszerrel megspékelve. Az alapélmény megmarad, de a barack is megkapja a hozzá jól illő társaságot. Természesen, a fűszerek akár el is hagyhatóak – ebben az esetben nincs is másra szükségünk, mint egy mintás, tejjel teli bádogbögrére, és egy nyugalmas, hűvös szobára, ahol ebéd után szunnyadhatunk egy órát. Garantáltan a gyermekkorunkban fogjuk magunkat érezni!

Recept elmenthető itt >>

Még több sárgabarackos recept itt >>

Sárgabarackos pite készítése lépésről lépésre

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Vegán raffaello golyó

Három évvel ezelőtt a Billa egyik gluténmentes, nyers receptválogatásában találtam ezt a sütés nélküli receptet. Azóta már legalább 10-szer elkészítettem, az arányokon mindig ...

Juhtúrós-szezámmagos perecek

Nagyon finom sós falatka, aki kedveli az ilyet. Egyszerű az elkészítése, a szaggatás kicsit időigényesebb, de egy tuti nassolni való a végeredmény!! :-)))

Egész kacsa sütőzsákban sütve

Én rendszeresen sütök sütőzsákban, nagyon szeretem, amikor a fűszerek átveszik a hús ízét, és így a benne lévő párában még finomabb ételt kapunk. Én párolt vörös káposztát ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...