Régi ízek újratöltve – fűszeres barackos pite

A könnyű, nyári krémek kedvelőinek is jóleshet néha egy-egy ütősebb desszert – a ropogós szélű, savanykás, barackos pite, amilyet anno a nagyi vagy a szomszéd néni csinált!

Hiába van kánikula hetek óta, néha jól esik olyan desszertet készíteni, ami kicsit tartalmasabb, mint az édes, könnyű krémek, főleg, ha a piacon hegyekben áll a friss, édes sárgabarack. Készülhet belőle gombóc, lekvár vagy süti. Mi most egy régi, rusztikus, egyszerű kelt pitét hoztunk nektek – olyat, ami gyermekorunkban egy pohár kakóval vagy aludttejjel ebédnek is elegendő volt –, pár különleges fűszerrel megspékelve. Az alapélmény megmarad, de a barack is megkapja a hozzá jól illő társaságot. Természesen, a fűszerek akár el is hagyhatóak – ebben az esetben nincs is másra szükségünk, mint egy mintás, tejjel teli bádogbögrére, és egy nyugalmas, hűvös szobára, ahol ebéd után szunnyadhatunk egy órát. Garantáltan a gyermekkorunkban fogjuk magunkat érezni!

Recept elmenthető itt >>

Még több sárgabarackos recept itt >>

Sárgabarackos pite készítése lépésről lépésre

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...