Rácz Jenő kiakadt – ez bosszantja legjobban a vendégei viselkedésében

Ha valaki Rácz Jenő éttermeiben szeretné megkóstolni a séf fenséges ételalkotásait, akkor jobb elkerülnie ezt a viselkedési formát, ellenkező esetben lehetséges, hogy nem fogják kiszolgálni őt.

Rácz Jenő az nlc.hu-nak adott nemrég interjút, amiben a séf kitért arra is, hogy szerinte vendégeinek körülbelül 70 százaléka csupán divatként értelmezik a „mentes” táplálkozást. Tehát nem valós ételintolerancia vagy -allergia miatt kell speciális étrendet követniük – írja a 24.hu.

Rácz Jenő elárulta vendégei legbosszantóbb viselkedését

Mi úgy látjuk, hogy nagyon sokan választott elvek alapján étkeznek, amire könnyedén rámondják, hogy gluténmentes, laktózmentes vagy más étrendet tartanak – ami nagy különbség a valódi betegekhez képest

– magyarázta a séf.

„Vendégeink általában előre jelzik ételérzékenységüket, majd amikor itt vannak, kiderül, hogy például mégsem érzékenyek a halra, csak egyszerűen nem szeretik. Találkoztunk olyan vegetáriánussal is, aki nem eszik húst, de a kacsamáj teljesen oké. Sokan pedig egyszerűen csak szeretnének vigyázni a vonalaikra, ezért jelölnek meg speciális étrendet. A kollégáimmal viccesen azt szoktuk mondani, hogy mi nem fitneszterem vagyunk, és nem is betegeket ellátó intézmény."

A séf kiemelte, hogy éttermeiben degusztációs menüt állítanak össze, aminek minden egyes fogása egy önálló alkotás, így inkább diplomatikusan visszautasítják a kivitelezhetetlen kívánságokat, mintsem leadjanak az élményből és az ételek színvonalából.

Sok esetben sikerül rábeszélnünk a vendéget, hogy mégse legyen allergiás. Ilyenkor derül ki, hogy ki az, aki tényleges betegséggel küzd. Ha valamit megálmodtam tejjel, vajjal vagy tejszínnel, nem lesz ugyanolyan ízű szójatejjel vagy vegán vajjal.

– mutatott rá az összetevők fontosságára a séf.

A laktóztabletta sikeresen pótolja a szervezetből hiányzó laktáz enzimet, így Rácz Jenő és kollégái szívesen vennék, ha laktózérzékeny vendégeik beveszik étkezés előtt az említett a tablettát.

Forrásunk volt.

Címlapkép: Nosalty


Még több aktualitás:

Címlapról ajánljuk

Kiszámoltuk, olcsóbb-e a házi tiramisu a boltinál

Az egyre jobban elszálló árak mellett már nem könnyű fejben tartani, hogy akkor most mi számít olcsónak. Nagyon sok minden, ami régen filléres volt, ma már nem az, és szinte úgy kell vadászni a pénztárcabarát megoldásokat. Az otthoni alkotással sokat lehet spórolni, persze nem minden ötlet jó ötlet. Most (nagyjából) konkrét számokon keresztül válik láthatóvá, hogy mivel éri meg otthon vesződni, mert mi itt, a Nosaltynál bizony kiszámoltuk.

Lakos Benedek

További cikkek