6 hely Prágában, ahol isteni falatok várnak sörözés előtt/után

A Moldva partján is egyre színesebb az éttermek, bisztrók, bárok kínálata. Ugye van élet a knédli-sörös káposzta-csülök triumvirátuson túl is?

Prága közel van hozzánk (Hegyeshalomtól 360 km), mégis ritkábban látogatjuk, mint például Bécset. Pedig a cseh főváros maradandó élményt kínál kedves kis óvárosával, a turistamágnes Károly-híddal, a varázslatos Orloj óraszerkezettel, és még tovább tudnánk sorolni, hogy mit szeretünk Bohumil Hrabal kedvenc városában. Ha Prága lenne a következő célpont, mutatjuk is, hogy melyik az a 6 hely, ahol biztosan jót ehetünk.

RED Pif

Pilseni sörök, natúr borok és a cseh és a francia (néha a kettő együtt) konyha legjava jelenik meg a RED Pif-ben, ami már 12 éve eteti a várost és a lelkes felfedezőket. Mivel gasztrokocsmáról beszélünk, senki sem fog megsértődni, ha csak csipegetés megy majd az italok mellé, de egy tisztességes vacsorát is eltölthetünk náluk, szépen lassan, komótosan, hogy aztán az óvárosi sétával csendesedjen a teltségérzet.

A kiadós adagokban hisznek, bár a sör mellé nehéz sokat fogyasztani. Húsokkal és zöldségekkel is jól bánnak, tényleg teli találat a hely.

Sör mellé csipegetni, de jóllakni is lehet itt / Fotó: Facebook

Facebook-oldal
Weboldal

Café Savoy

Maga az elegancia: kávéház és brasserie-szerű legenda, 1893 óta. Hosszú a története, történelme, látott már sokat és látogatták még többen. A Savoy egy intézmény és egy mementó a múltból, ami egyáltalán nem maradt ott: konyhája és választéka nagyon is a mára lett hangolva. Klasszikus reggelizőhelyként is jegyzik, de a kávé-sütemény kombináció is kedvelt náluk.

Aki járt már náluk, megismerte Prága egy olyan arcát is, ami nem (csak) a sörről szól.

A Savoy egy intézmény / Fotó: Facebook

Facebook-oldal
Weboldal

Cukrárna Mysák

111 éves cukrászda, ami František Myšák hívott életre egykoron. Óriási kultusza és rajongótábora van, minden prágai ismeri a történeteket a nagyszülőktől, szülőktől, hogy egyes korszakokban milyen is volt a Myšák. Most, 2022-ben kétségtelenül csodás, hibátlan péksütikkel, cukrászati kedvencekkel és tányérdesszertekkel.

Az összes torta emlékezetes, de mégis a vaníliasodóval tálalt édes kalácsból fogy a legtöbb. Abszolút megértjük.

A vaníliasodóval tálalt édes kalácsból fogy a legtöbb / Fotó: Facebook

Facebook-oldal
Weboldal

Nase Maso

Képzeljünk el egy nagyon jó minőségű húsokkal foglalkozó hentest, ahol pastramit, burgert, füstölt nyelves szendvicset, velős csontot, különféle grillezett kolbászokat lehet enni, de a mindennapi jobbnál jobb húsos harapnivalók mellett hétfőn, kedden és szerdán este 19:00-től lakomát tartanak, amit 6 főre lehet lefoglalni, és az üzlet legjavát felvonultatják egy megterített asztalon.

Hihetetlenül menő koncepció, szuper megvalósítás!

Az üzlet legjavát felvonultatják egy megterített asztalon / Fotó: Facebook

Facebook-oldal
Weboldal

Víčep

A hely neve annyit tesz magyarul: több. A kijelentés nem elhamarkodott, tényleg valami pluszt, valami többet ad, hiszen 2018 óta egy modern gasztrokocsmát üzemeltetnek, mesterfokon. Igazi gurmé hely, szezonális alapanyagokból készített kreatív fogásokkal, sok helyi hússal, fiatalos tálalással.

A Vycep szerves része a bár is, ahol nemcsak a sztenderd cseh szeszeket és söröket ihatja az utazó, hanem az ételekre reagáló, menő italfantáziákat is.

Igazi gurmé hely / Fotó: Facebook

Facebook-oldal
Weboldal

U Kroka

Mondjuk azt, hogy sörétterem? Az U Kroka modern, de mégis csatlakozik hozzá minden, ami hagyományosan prágai. Nagy társaságok járnak ide, vacsorára, sörözésre, a kettőt összekötve. Háziasan főznek, de a tálalás a mai trendeket követi, bizony, méretesebb kiadásban.

Lehet válogatni kifejezetten cseh étkek és nemzetközileg kedvelt fogások között. Mi az előbbieket ajánljuk.

Mondjuk azt, hogy sörétterem / Fotó: Facebook

Facebook-oldal
Weboldal

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!

Szerző: Pákozdi Nóra
Címlapkép: Facebook


Ezeket a csuda helyeket is keresd fel, ha utazol:

Címlapról ajánljuk

További cikkek