utazás

Így kávézz Olaszországban, hogy ne nézzenek turistának

Akinek fontos a kávézás, a vele járó rituálé és életérzés, az különös figyelmet fordít erre a szertartásra utazásai alkalmával is. Kiváltképp, ha olyan tájékra kirándul, ahol nagy becsben tartják a kávét. Bécs, Törökország, Japán és Olaszország egésze szinte vallásként tekint a koffeindús reggeli italra. Vizsgáljuk meg közelebbről az utóbbit. Hogy kávézzunk az olasz csizma területén?

Nosalty

Te tudod, mitől lesz valaki tengeribeteg?

Hogy pontosan mi is a tengeribetegség, és mitől alakulhat ki egyeseknél, akik a vízre merészkednek, arról sok városi legenda kering. Néhányak komoly rosszullétről számolnak be egy hajókirándulás után, másoknak meg se kottyan, ha a Földközi-tengeren hajókáznak hetekig. Most eláruljuk, mi is pontosan a tengeribetegség, és hogyan lehet enyhíteni a tüneteket.

Balogh Lilla

Kréta, a görög éléskamra, ahol egész évben vidáman terem a...

Nincs is jobb érzés, mint nyaranta hazai (vagy még inkább házi) zöldségeket fogyasztani, a hideg telek miatt azonban szezonon kívül importárut kell vennünk, ha kedvenc paradicsomos, paprikás vagy uborkás ételeinket készítenénk el. A Mediterranean Combo jóvoltából pár héttel ezelőtt Krétára látogathattunk, ahol saját szemünkkel csodálhattuk meg az üvegházas termesztést, ami Európa jó részét látja el zöldséggel, szezonon kívül is.

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

További cikkek