utazás

Így edd végig Bécs legjavát, akár egyetlen nap alatt

Akár több napot kirándulunk Bécsben, akár egyetlen napot vizitelünk nyugati szomszédainknál, az osztrák főváros rengeteg élményt tartogat számunkra. Izgalmas múzeumok, lombos parkok, csendes sétálóutcák, mindez a monarchia építészetének legjavával megspékelve. És akkor a gasztronómiáról még nem is beszéltünk!

Rosanics Petra

Málta ősszel is vár téged, többek között egy lenyűgöző halas...

Málta, mint örök kedvenc nyári úti cél megannyi csodás lehetőséggel várja az odaérkezőket. De mi történik akkor, ha a napfényes évszaknak vége, és beköszönt az ősz? Nos, természetesen az élet nem áll meg, sőt, kifejezetten ilyenkor lehetünk szemtanúi (és kóstolói) annak a fantasztikus máltai tradíciónak, amelynek középpontjában egy tengeri hal áll.

Hirdetés

Kötelező kóstolások Görögországban – isteni ételek a gyroson és a...

Miután rácsodálkoztunk, hogy a görög saláta a szülőhelyén Horiatiki (χωριάτικη), más néven parasztsaláta, megvoltak az első sültkrumplis-pitás gyrosélményeink, és a görögök töltött szőlőlevelét, a dolmadakiát is megkóstoltuk, vessük bele magunkat ne csak az Égei-tengerbe, hanem a görög konyha remekeibe is. Kevésbé híres, igazi görög ételeket ajánlunk!

Nosalty

A fekete hegyek országát kóstoltuk körbe – gasztrotúra Montenegróban

“Hányszor úszik a hal?” – kérdezte a montenegrói halászbácsi, miután saját borral és pálinkára hajazó nedűvel kínált minket a földszinti, hátsó bejáratú, hajdanán talán előszobából és étkezőből átalakított vendéglőben. A vacsorából az egyik legjobb, mégis legkiszámíthatatlanabb élmény kerekedett, miközben megtudtuk, hogy a halak errefelé bizony háromszor úsznak.

Nosalty

Mézes napok Szlovéniában, ahol méhhotel és wellness vár

Már ötödik éve a Méhek Világnapját ünnepeljük május 20-án. Ez egy igen jelentős eredmény, amit elsősorban Szlovéniának köszönhetünk, ugyanis ők terjesztették az ügyet az ENSZ Közgyűlése elé még 2017-ben. Nem csoda, hiszen a kis dél-európai országban évszázados hagyománya van a méhészetnek, így az ő szívüknek különösen kedves ez az ügy. Most azt szeretnék, hogy a miénkhez is közelebb kerüljön, ezért különleges turisztikai programokat szerveznek az odalátogatóknak.

Nosalty

Címlapról ajánljuk

További cikkek

4 hiba, amitől leragad és szakad a palacsinta

A palacsinta maga a megtestesült boldogság, kivéve persze akkor, ha nem viselkedik jól a serpenyőben, leragad, szakad, és összességében bosszúságot okoz nekünk. A mai Napi Tipp keretében a rosszalkodás mögött álló okokat vesszük majd sorra.