Pimpeld meg a tálcát!

A tálcának minden háztartásban ott a helye. Megkönnyíti a mindennapokat, és számtalan felhasználási módja van.

Rengeteg helyen vásárolhatunk tálcákat, de vagy méregdrága, vagy egyszerűen csúnya. Ezzel szembesültem, amikor elindultam beszerző körútra. Találtam jó pár gyönyörű, fából készültet, de egyszerűen nem volt szívem több ezer forintot rááldozni. Így jobb híján elcsattogtam a piacra, és pár száz forintért hozzájutottam sima, tök átlagos műanyag tálcához.

Vágódeszkák: mit, mire? >>

Úgy voltam vele, hogy a célnak tökéletesen megfelel, majd megpimpelem kicsit. Némi filc, ragasztószalag és festék sokat segíthet rajta. Amúgy sem terveztem, hogy az óriási családi ünnepi evészeteken ezt fogom használni. Nekem pedig tökéletesen megfelel, hogy hétvégente az ágyban ezen reggelizzek. De azért mégiscsak adjuk meg a módját!

Teríts a szabadban! >>

Több mint szendvics >>

Ezzel a cikkel nem az a célunk, hogy akinek tetszik, azonnal készítse el otthon, hanem, hogy kicsit legyünk kreatívak. Miért ne tehetnénk egyedivé konyhai eszközeinket?

Különböző festékeket mindig tartok otthon, hiszen sosem lehet tudni, mikor lesz rá szükség. Most lett! Így hát neki is estem újdonsült tálcámnak. Mindenképpen csíkosat szerettem volna, mert ez a kicsit tengerészes stílus jól megy a konyhámhoz.

Mire jó a sajtreszelő? >>

Izgalmasabbnak találtam, ha nem ugyanazt a csíkozást viszem végig az egész tálcán, így az egyik fele vízszintes, a másik pedig, cikk-cakkos csíkozást kapott.

Nagyjából kijelöltem ceruzával, mi hova kerüljön, majd ráragasztgattam a szalagokat, ügyelve arra, hogy jól rányomkodjam az összeset, nehogy aláfolyjon a festék. Ezek után már csak le kellett festenem. Meg sem vártam, míg megszárad, leszedtem a ragasztószalagot róla, nehogy száradás után feltépje a festéket.

De tehetünk rá tortacsipkét vagy bármit, ami a kezünk ügyébe kerül. A gyerekek is örülni fognak egy ilyen programnak, és mi is szívesebben vesszük majd elő „büszkeségünket”.

A kreativitásnak csak a fantázia szabhat határt. Lehet dekupázsolni vagy akár lefesteni táblafestékkel, így üzenő táblát is készíthetünk belőle a család számára. Ha ez még nem lenne elég, készítsünk belőle társasjátékot!

Készíts táblafestékkel ajándékot! >>

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatjátok >>

Címlapról ajánljuk

További cikkek

11 retró menzás étel, amitől még ma is megdobban a...

Sokunk gasztronómiai ízlésének kőkemény alapját azok a retró menzás ételek adják, amelyeket nap mint nap fogyasztottunk az óvodában, iskolában és gimnáziumban. Ennyi év folyamatos traktálása bizony mély nyomot hagy az emberen, nézzük most ennek a pozitív oldalát.