Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Penész a lakásban? Így vedd fel a harcot a penészfoltok ellen!

Akármilyen tiszta a lakásod, a penész megjelenhet a konyhában és a fürdőszobában, sőt, még a nappaliban is. Ezt tedd, hogy száműzd a penészt!

Akár egy rosszul szellőző lakás, a rossz szigetelés, de még a szomszéd helytelen fűtési szokásai is okozhatnak penészt. Ha betartod a következőket, kisebb eséllyel alakulhat ki újra a penész.

Használj teafaolajat

A teafaolaj nemcsak a gyógyászatban, hanem a takarításban is jó szolgálatot tehet. Mivel a teafaolaj rendkívül erős gombaölő hatással rendelkezik, kevés is elég belőle: csepegtess 10-15 csepp teafaolajat 1 dl vízbe, majd spricceld a penészfoltra, és hagyd hatni néhány órát. Utána töröld le a falat.

Vesd be az ecetet!

Ha penész, akkor természetesen az univerzális konyhai és fürdőszobai tisztítószer, az ecet sem maradhat ki a leghatékonyabb házi szerek közül. Ha makacs penésszel van dolgod, hígítás nélküli használd az ecetet közvetlen a penészfoltokra. Ha csak megelőzni szeretnéd a penészt, hetente töröld át a kád és a mosdó széleit, valamint a konyhai mosogatót ott, ahol a csempe kezdődik.

Ügyelj a bútorok elrendezésére

Nemcsak a komfort, hanem a penész megelőzése miatt is érdemes a bútorok elrendezésre figyelned. Hagyj egy kis távolságot a fal és a szekrény, az ágy valamint a kanapé között. Így könnyebben megelőzheted a penészesedést, mintha minden bútort rátolnál a falra.

Csökkentsd a páratartalmat és szellőztess!

A nagy páratartalom miatt is kialakulhat penészesedés, ezért ügyelj arra, hogy naponta kétszer szellőztess, ha pedig mosás után ruhák száradnak, többször nyisd ki az ablakot. Abban a helyiségben pedig, ahol magas a páratartalom, helyezz ki egy sóval teli tálat, ugyanis a só magába szívja a nedvességet.

Ezeket olvastad már?

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!