Paprikás krumpli - az eredeti recept

A paprikás krumpli szabadtéren, bográcsban a legfinomabb. A Konyhafőnök versenyzői a mai napon egy extra változatot készítettek, mi egy hagyományos variációt mutatunk.

Paprikás krumpli

Hozzávalók 2 fő részére

A paprikás krumplihoz

70 dkg burgonya

10 dkg csípős kolbász

1 közepes fej vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

1 kis db paradicsom

1 db chili

1 tk fűszerpaprika

ízlés szerint

4 ek napraforgó olaj

4 dl víz

A tálaláshoz

4 ek tejföl

Elkészítés

A megpucolt vöröshagymát és fokhagymát finomra vágjuk, egy lábasban az olajon megdinszteljük.

A kolbászt néhány pillanatra hideg víz alá tartjuk, így könnyedén le tudjuk húzni a héját, majd felkarikázzuk és mehet a dinsztelt hagymára. Magasabbra vesszük a lángot és pár perc alatt lepirítjuk a kolbászkarikákat.

Félrehúzzuk a lábast a tűzről, meghintjük a pirospaprikával, jól összekeverjük.

Az előzetesen megpucolt, felkockázott burgonyát is hozzáadjuk és felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje a krumplit (nyílván a lábas méretétől is függ, de kb. 4 deci víz kell hozzá). A paradicsomot felnegyedeljük, beledobjuk a lábasba, a chilipaprikával együtt. Sóval ízesítjük (kb. 2 kávéskanálnyival).

Félig lefedve, közepes tűzön addig főzzük, míg a krumpli megpuhul. Ha szükséges, igazítunk az ízesítésén (utósózzuk).

Tejföllel kínáljuk.

Tudj meg többet A Konyhafőnök műsoráról itt!

Címlapról ajánljuk

További cikkek