Lépett az őrségi Pajta étterem is, utánozhatatlan menüsorokat kínálnak az arra kirándulóknak

Az Őrségben szerezhetitek be a hétvégén a legkülönlegesebb Pajta Szer Foodot, amivel ráadásul támogathatjátok az éttermet és annak dolgozóit a jelenlegi nehéz helyzetben, miközben utánozhatatlan fogásokat kóstolhattok.

Az őrségi Pajta a magyar gasztronómia egyedülálló szereplője, mely most egy különleges menüsorral várja az arra kirándulókat február 13-tól. Szombaton ugyanis útjára indul a Pajta Szer Food, azaz az őrségiesített street food, melyre szombati és vasárnapi napokon, 10-16 között csaphatnak le az arra járók.

Már megszeretett és mennyei új fogásokkal is találkozhatunk a Pajta Szer Food kínálatában

A Pajta csodás fogásairól és éttermi szemléletéről, az alapanyagok szeretetéről és mély ismeretéről már írtunk korábban. Farkas Richárd séf és csapata ezúttal is izgalmas menüsort állított össze, amivel ráadásul a nehéz éttermi helyzetben végre egy kicsit össze tudták kovácsolni a csapatot. A rétes technikájának elsajátítását és a készítési folyamat koordinációját például Erika és Szilvi, a hely mosogatói végzik. Itt bizony a klasszikus gyúrás-nyújtást kell elképzelni, aminek mostanra mindenki mestere lett a konyhán.

Dödölle, tejföl, hagyma, szalonna

Az étel kínálat 4 tételből áll, melyek klasszikus őrségi ételek: 

  • vargányaleves hajdinával vagy szarvasgerinccel, választható belevalóval
  • dödölle szalafői tejföllel, hagymával és a kondorfai hentes szalonnájával
  • túrógombóc nagyrákosi házi túróból, tökkompóttal, tökmagolajos fehércsokoládé-mousse-szal
  • rétesek: sütőtökös-mákos és túrós-almás, a saját ültetvényünkről pedig homoktövis is kerül bele
Az említett mennyei rétesek

Ezek kerülnek újrahasznosított és öko dobozokba, onnan pedig a kirándulók hátizsákjába, amit a vendégek elfogyaszthatnak otthon, túrázás közben vagy a Vadása tó partján. A Pajta csapata minden szabályt és előírást betartva, a legnagyobb figyelemmel járnak el, ahogy mondják:

senkit sem szeretnénk biztatni a járványügyi szabályok megszegésére, viszont az őrségi erdőt-mezőt járva a friss levegő mellett a szociális távolságtartás egyszerűsége is garantált... és most már az Őrség és a Pajta ízei is.

Az árak 1200-2400 forint között mozognak majd.


Étteremtémában ne hagyd ki az alábbi cikkeket sem:

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek