Őszi édes piték 250 kalória alatt

Akár szépen süt a nap így októberben, akár borongós az idő, egy pite mindig jól jön a délutáni szieszta után. Még van idő bevásárolni!

Nemrégiben összegyűjtöttem nektek néhány ízletes, sós ízvilágú pitét, most viszont igazi kényeztetésként kiválogattam 7 db, adagonként kevesebb, mint 250 kcal energiatartalmú édespite-receptet. Be lehet velük kucorodni a kanapéra egy meleg pokróc alá, de egy erdei kiránduláson is jó útitársak.

A szezonon kívüli gyümölcsöket bátran helyettesítsük szezonális vagy mélyfagyasztott gyümölcsökkel, és ha egy-egy receptben soknak tűnik a cukor, csökkentsük a mennyiséget felére-harmadára, vagy cseréljük le energiamentes édesítőre!

Próbáljátok ki őket!

 1. 1.

  Almás-mákos francia pite

 2. 2.

  Meggyes tejespite

 3. 3.

  Túrós-szilvás pite - reform

 4. 4.

  Zabos almás pite

 5. 5.

  Nagyon gyors gyümölcsös pite

 6. 6.

  Reform túrós-gyümölcsös pite

 7. 7.

  Meggyes clafoutis medea konyhájából

Hozzászólások (2)

Törölt felhasználó

Csábító mindegyik. Mentem, köszönöm!

kati73

A meggy nem ôszi gyümölcs.

Bodon Judit dietetikus

Kedves kati73! Teljesen jogos. :) Azért írtam a cikkben, hogy helyettesíthet?ek a nem szezonális gyümölcsök szezonálissal vagy mélyfagyasztott gyümölcsökkel. :)

anyádkínja

Köszönjük Emese ! :D

Címlapról ajánljuk

További cikkek

5 őszi finomság, amit csak most tehetsz el a kamrába

Ugyan az ősz már a zord hónapok felé vezet minket, amikor szinte alig vannak friss alapanyagok a boltban, még nem kell teljesen lemondanunk a befőzésről és a különböző finomságok eltevéséről. Sőt, az évszak rengeteg kincsét csak most tudjuk későbbre megőrizni. Lássuk, mik ezek!