3 hatékony tipp az orchideád hosszan tartó virágzásáért

Ha megfelelően gondoskodsz az orchideádról, akkor szemkápráztató, exotikus virágai akár hónapokig is kitarthatnak majd.

Tudtad, hogy az orchideafélék (Orchidaceae) népes családjába több tízezer orchideafaj és ennél is több hibrid tartozik? Hiába nagy a „család", szerencsére mindegyik fajta nagyjából hasonló körülményeket és gondozást vár el tőlünk. A színpompás orchideák többsége például az esőerdők, hegyvidéki erdők lakói, így általában a nedves és párás környezetet részesítik előnyben. De az alábbi galériában további részletekről rántjuk le a leplet. Mutatjuk is!

Forrásunk volt.


Még több érdekes növényes tartalom itt:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Iránytű a szakmaválasztásban a XVII. Szakma Sztár Fesztivál idén áprilisban

Közel hatvan szakmában kétszáz diák méri össze tudását a XVII. Szakma Sztár Fesztiválon április 24-26. között Budapesten, a további programok között pedig kiemelt figyelmet kap az interaktivitás és a testközelből megtapasztalható élmények. A Szakma Sztár Fesztivál egyaránt segíti a fiatalokat és a szülőket megismertetni a szakmákkal, és eligazodni az általuk nyújtott több száz lehetőség között. A jelige: „Szakmát a kézbe!”

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

8 húsmentesen izgalmas fogás, melybe bulgur főtt

A bulgur az alternatív köretfajták közül is kiemelt szerepben tündököl: mindenki imádja, legalábbis mi ezt tapasztaljuk. Íze a tarhonya, a rizs és a tészta között billeg, irtó gyorsan elkészül, felszívódása pedig kedvezőbb és lassabb, mint gondolnánk.

Nosalty

További cikkek