Íme a filléres fűszer, amitől virágba borul az orchideád

Sosem találod ki, melyik filléres fűszer segíthet új életre kelteni a kedvenc orchideádat!

Ha újdonsült orchidea-rajongó vagy, akkor itt az ideje, hogy megismerd a házi készítésű fokhagymás tápoldatot, amely megvédheti az orchideákat bizonyos betegségekkel szemben (mivel gombaellenes és antibakteriális hatásokkal bír), illetve elősegítheti a növény gyorsabb és hosszabb ideig tartó virágzását. A következőkben megmutatjuk, miként érdemes felhasználni a nagy mennyiségű tápanyagot és vitamint tartalmazó fokhagymát!

A fokhagymának köszönhetően virágba borul az orchideád

Így készíthetsz fokhagymás tápoldatot az orchideádnak

Az tápoldat elkészítéséhez 1 liter vízre, 3 gerezd fokhagymára és 1 borostyánkősav-tablettára lesz szükséged.

Először is, forrald fel a vizet, majd oldd fel benne a borostyánkősav-tablettát. Ezután hagyd kihűlni. Mindeközben tisztítsd meg, szeleteld fel és zúzd össze a fokhagymát. Ha ezzel megvagy, akkor öntsd a kihűlt levet a fokhagymára, majd öntsd az egészet egy üvegbe, és hagyd állni 24 órán át.

Másnap szűrd le az oldatot, és locsold meg vele az orchideát.

Sőt, a folyadékot egy tálba is öntheted, amibe ezután beleállítod az orchideát. Ha pedig a növény felszívta a szükséges nedvességet, akkor vedd ki a tálból. Az eredmény egy virágokban gazdag, pompázatos orchidea lesz!

Forrásunk volt.


Még több növényekkel kapcsolatos érdekesség:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...