Íme a filléres fűszer, amitől virágba borul az orchideád

Sosem találod ki, melyik filléres fűszer segíthet új életre kelteni a kedvenc orchideádat!

Ha újdonsült orchidea-rajongó vagy, akkor itt az ideje, hogy megismerd a házi készítésű fokhagymás tápoldatot, amely megvédheti az orchideákat bizonyos betegségekkel szemben (mivel gombaellenes és antibakteriális hatásokkal bír), illetve elősegítheti a növény gyorsabb és hosszabb ideig tartó virágzását. A következőkben megmutatjuk, miként érdemes felhasználni a nagy mennyiségű tápanyagot és vitamint tartalmazó fokhagymát!

A fokhagymának köszönhetően virágba borul az orchideád

Így készíthetsz fokhagymás tápoldatot az orchideádnak

Az tápoldat elkészítéséhez 1 liter vízre, 3 gerezd fokhagymára és 1 borostyánkősav-tablettára lesz szükséged.

Először is, forrald fel a vizet, majd oldd fel benne a borostyánkősav-tablettát. Ezután hagyd kihűlni. Mindeközben tisztítsd meg, szeleteld fel és zúzd össze a fokhagymát. Ha ezzel megvagy, akkor öntsd a kihűlt levet a fokhagymára, majd öntsd az egészet egy üvegbe, és hagyd állni 24 órán át.

Másnap szűrd le az oldatot, és locsold meg vele az orchideát.

Sőt, a folyadékot egy tálba is öntheted, amibe ezután beleállítod az orchideát. Ha pedig a növény felszívta a szükséges nedvességet, akkor vedd ki a tálból. Az eredmény egy virágokban gazdag, pompázatos orchidea lesz!

Forrásunk volt.


Még több növényekkel kapcsolatos érdekesség:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Sütés nélküli sütemények húsvétra

Remélhetőleg jól fognak jönni ezek a sütés nélküli sütemények húsvétra: nagy szolgálatot tehetnek, ha a sütő bekapcsolása nélkül úsznánk meg az idei ünnepet. Mert így is lehetséges.