„Kezdünk kicsit belehalni a szeretetbe” – A bezáró Olimpia étterem séfje, Ádám Csaba a 24.hu podcastjában

A 24.hu gasztronómiai podcastjának vendége Ádám Csaba, a hamarosan bezáró Olimpia étterem séfje volt. Budapest egyik legjobb éttermének vezetője őszintén mesélt a bezárásról, a koronavírus okozta nehézségekről és arról is, végleg felhagy-e eredeti foglalkozásával.

Néhány hete mi is írtunk róla, hogy Budapest egyik legjobb étterme, a hazai fine dining-konyha egyik legjelesebb képviselője, az Olimpia étterem végleg bezár az év végén. Az éttermet 9 éve vezető séf, Ádám Csaba akkor röviden arról beszélt, hogy a koronavírus okozta nehézségek és a munkaerőhiány miatt kell bezárnia az étteremnek. A séf most a 24.hu podcastjában, a Filézőben mesélt döntéséről és arról, miben kellene megváltoznia a gasztronómiának.

A séf november végén jelentette be, hogy az étterem végleg bezárja kapuit december 31-ével, a hír viszont nem várt érdeklődést hozott: az emberek elképesztő mértékben kezdtek el asztalt foglalni az Olimpiába, és rengeteg felajánlás érkezett az étterem megmentése érdekében.

Nagyon szívmelengető, hogy mennyi szeretet árad felénk, és a vendégeink 99 százaléka meg akarja menteni az Olimpiát. Egészen elképesztő felajánlásokat kaptunk, csak hogy folytassuk. Ugyanakkor ennek az érdeklődésnek a kezelésére nem vagyunk felkészülve. Úgy tudnám megfogalmazni, hogy kezdünk kicsit belehalni a szeretetbe

– mesélte Ádám Csaba a Filézőben.

Ádám Csaba csaknem 9 éve vezeti az Olimpia éttermet (fotó: olimpiavendeglo.com)

A novemberi bezárás kapcsán az is felmerült, hogy a séf szakmát vált. Ádám Csaba azt nyilatkozta, ha a sors úgy hozza, hogy a családja megélhetése érdekében szakmát kell váltania, megteszi, egyelőre azonban nincs erre konkrét, kikristályosodott szándék a részéről.

A séf arról is beszélt, milyen változásokra lenne szükség a szakmában, szerinte ugyanis a mostani működés már nem fenntartható. Kis, 28 fő fogadására képes éttermében naponta csaknem 400 tányér került az asztalra, szerinte pedig ez a viselkedésforma már nem fenntartható, a vendéglátóknak és a vendégeknek is tudatosabbá kellene válniuk, ő maga is a húsmentes étkezést részesíti előnyben.

Ádám Csaba elmondása szerint tart attól, hogy a koronavírus hiába mutatta meg a világnak azt, hogy változásra van szükség, a "teremtés koronája egészen ostoba lény", és nem tanul a hibáiból. A Filéző podcastját ide kattintva tudod meghallgatni.

Kép forrása: Olimpiavendeglo.com


Ezeket a cikkeket is olvasd el!

Címlapról ajánljuk

5 élelmiszer, ami rontja a rosacea tüneteit

A rosacea egy nagyon kellemetlen bőrbetegség, ami a zavaró fizikai tünetek miatt nemcsak a mindennapjainkra nyomhatja rá a bélyegét, hanem az önértékelésünkre is. Sajnos teljesen megszüntetni nem tudjuk, ám egyes életmódbeli változtatásokkal nagyon sokat enyhíthetünk rajta.

Nosalty

További cikkek