Végleg bezár Budapest egyik legjobb étterme

Hiába szerepelt az idei Dining Guide étteremkalauz 19. helyén a budapesti Olimpia, a neves fine dining étterem december 31-én végleg bezár.

2020-ban a Michelin Guide is ajánlotta sőt, Budapest 10 legjobb étterme közé sorolta a különleges fogásairól ismert Olimpia éttermet. A Budapest 7. kerületének nem éppen legfrekventáltabb részére eső vendéglátóhely december 31-én nyit ki utoljára – derül ki a Dining Guide cikkéből.

Az Olimpia étterem (Forrás: Facebook/ Olimpia Official)

Az étterem nemcsak különleges ételei és a megszokottól eltérő lokációja miatt különleges a mai napig. Az itt dolgozó emberek folyamatos kapcsolatot tartanak a vendégekkel, az étterem pedig nagyon jó árakkal dolgozik a magas minőség ellenére is, több különböző napi menüből is lehet választani nagyon kedvező áron. Az Olimpia étterem konyháját immáron nyolc és fél éve Ádám Csaba vezeti, aki a gasztronómiai magazinnak elmondta, nemcsak a vendéglátóhelyet zárja be, de valószínűleg pályát is vált.

A séf bevallotta, feladta a küzdelmet a folyamatos munkaerőhiány és az elmúlt két év állandó bizonytalanságai miatt. A koronavírus-járvány okozta lezárások alatt az étterem még külön kifőzdét is nyitott, az újranyitás során pedig ismét normál nyitvatartással üzemeltek, mindhiába. Az étterem a 2021-es év utolsó napjáig várja még a vendégeket, ezt követően a szuterén helyiség teljes tulajdonosváltáson megy majd át, és arab étterem fog nyílni a helyén.

Fotó: Facebook/Olimpia Official


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek