Neves világversenyen nyert díjat két magyar étterem

Két éve már, hogy megválasztja a legjobb éttermet és legjobb szállodai éttermet a World Culinary Awards.

Olyan csúcséttermek, mint a spanyol Disfrutar, a norvég Maaemo, a svéd Frantzén, a brit The Fat Duck, a szlovén Hiša Franko és a többi nemzet legjobb éttermei mellett két hazai kiválóság került ki magyar győztesként a World Culinary Awards díjkiosztón – írja a Dining Guide. Az 1994-ben alapított World Travel Awards két éve már, hogy kiválasztja egy-egy ország legjobb éttermét és szállodai éttermét.

Tavaly, a díjkiosztó első alkalmával Magyarországon a Babel, illetbe a Four Seasons Hotelhez tartozó, a Gresham Palotában található Kollázs Brasserie & Bar kerültek be a legjobbak közé. Idén mind a két kategóriában 6-6 magyar jelöltre lehetett szavazni.

Érdekesség, hogy a versenyen kétféle szavazási lehetőség is van: szavazhat bárki, aki nem kötődik semmilyen szinten a jelöltek között lévő vendéglátóipari egységekhez vagy cégcsoportokhoz, a civil szavazók mellett azonban a vendéglátóiparban dolgozók sincsenek kizárva: ők, megjelölve munkahelyüket, saját céges emaicímükkel regisztrálhatnak és adhatják le voksukat, szavazatuk pedig összértékeléskor ötször annyit nyom a latba, mint a közönségszavazatoké.

A STAND (Forrás: Facebook)

A legjobb étterem kategóriájában a következő magyar jelöltek szerepeltek:

  • Babel
  • Borkonyha
  • Costes
  • Nobu
  • Olimpia
  • Stand

A legjobb szállodai étterem kategória jelöltjei:

  • DSK Wine & Grill, Ritz-Carlton Budapest
  • ÉS Bisztró, Kempinski Hotel Corvinus Budapest
  • Kollázs Brasserie & Bar, Four Seasons Hotel Gresham Palace Budapest
  • Láng Bisztró, Hilton Budapest
  • Uncensored, Corinthia Budapest

A legjobb étterem kategóriájában a Széll Tamás és Szulló Szabina által ismert Michelin-csillagos STAND étterem lett a nyertes, míg a szállodai étterem kategóriájában az Uncensored, Corinthia Budapest végzett az első helyen, mely a Corinthia Hotelben működő Caviar&Bull rejtett, titkos átjáróval ellátott része.

Címlap: Stand étterem/ Facebook


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Spórolásban nagyok vagyunk!

Velünk ez az év is jól indul. Vonzó kínálatunkból most számos termékünket extra nagy kiszerelésben, még jobb áron kínáljuk számodra, aktuális akcióinkkal pedig egyenesen a konyhádba hozzuk Amerikát!

Legújabb receptek

Vegán fánk

Farsang idején bevett étel a fánk, és hogy senki ne maradjon ki belőle, most hoztunk egy vegán verziót. Sokféle fánk létezik, ez most egy egyszerű típus, amibe szúrtunk egy lyukat és ...

24 órás gyógyító csontleves

A csontleves vagy erőleves egy gazdag, tápanyagokban dús leves, amelyet lassú főzéssel készítünk csontokból, zöldségekből és fűszerekből. Minél tovább főzöd ezt a tápláló ...

Címlapról ajánljuk

Így készíts gyógyító, 24 órás erőlevest, hogy minden cseppje aranyat...

Az erőleves, vagy más nevén csontleves, egy igazi szuperétel, amely évszázadok óta az egészségtudatos konyhák egyik alapköve. Nemcsak ízgazdag és tartalmas, hanem tele van értékes tápanyagokkal, amelyek támogatják az immunrendszert, az ízületeket és az emésztést. De mi a titka a tökéletes csontlevesnek? Hogyan érhetjük el azt a gazdag, kocsonyás állagot és mély ízvilágot? Nézzük a legfontosabb tudnivalókat és főzési trükköket!

Hering András

„Most, ha valaki séf akar lenni, híres akar lenni. Bennem...

Tavaly év végén Madrid, London és Doha után Budapesten is megnyitotta BiBo nevű éttermét Dani García, a három Michelin-csillaggal kitüntetett spanyol sztárséf. A Dorothea Hotel Budapestnek is otthont adó épületegyüttes tetején található rooftopbár és étterem étlapján García igyekezett a spanyol tradíciókat a magyar stílussal ötvözni, hogy a hazai és nemzetközi vendégek egyaránt új ízélményeket fedezhessenek fel a tolmácsolásában. Olvassátok Dani Garcíával készült friss interjúnkat!

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...