Így néz ki, amikor a nyitott konyhai polc a konyhaszigetbe költözik

A nyitott konyhapolcokról megoszlanak a vélemények: egy biztos, mutatósak tudnak lenni, amennyiben rendet tartunk rajtuk, és vannak annyira trendi eszközeink, tányérjaink, szakácskönyveink, amelyek tényleg jól néznek ki, ha szem előtt vannak. Na de nem lenne logikusabb oda tenni a nyitott polcokat a konyhán belül, ahol rendesen el is érjük őket, így funkciójuk is felértékelődik?

A nyitott konyhai polcokat vagy imádjuk, vagy utáljuk. Támogatói szerint irtó egyedi, jól mutat rajta a megannyi csini tál és tányér, mások szerint abszolút nem praktikus, hiszen minden szem előtt van, folyton takarítani kell, és a rendetlenséget sem tudjuk ajtók mögé rejteni.

Egy klasszikus nyitott polcos megoldás

Gondoltunk viszont arra, hogy az esztétikai funkció helyett praktikumban gondolkodjunk, és az általában magasan a falra elhelyezett nyitott polcokat lehozzuk oda, ahol a tényleges konyhai munka zajlik? Magyarán a konyhapulthoz, illetve a még menőbb konyhaszigetekhez?

A lakberendezők gondoltak!

Bizony, új trend lett, hogy a nyitott polcok koncepcióját összekapcsolják a robusztus konyhaszigetekkel, a kettőt egyesítsék, és egy tökéletesen egyedi, esztétikus és praktikus munka- és étkezőegység alakuljon ki.

Mennyivel logikusabb, hogy magad kör gyűjtöd a konyhai folyamatok közben az edényeket, serpenyőket, lábasokat, tányérokat, hogy a pulttól csak kéznyújtásnyira legyenek? Ráadásul ezek at átlátható polcok feldobják a masszív, egyhangú, tömbszerű konyhaszigeteket is.

Nézzünk pár csodás példát:

A világos fa és a fehér tökéletes harmóniája egyetlen konyhában. Minden kéznél, a konyhasziget oldalában ugyanis csodás nyitott polcok tárulnak fel előttünk.

Rusztikus farmhangulatot áraszt a kezeletlen fa konyhasziget, melyet egy nyaralóban, vidéki házban, de egy belvárosi tágas konyhában is szívesen látnánk.

Ugye milyen szép ez a fekete, nyitott konyhasziget? Feldobják a rusztikus rézedények a falon és a fehér kiegészítők is, mégis megmarad a komolyabb és komorabb, de elegáns hangulata.

Vagy esetleg hófehérben tetszik nektek? Megértjük, de a rendrakás és takarítás itt tényleg rendszeres kell, hogy legyen! Nézzétek, milyen finoman feldobja az egyhangúságot az a pár bézs és világos fa elem!

Forrásunk volt.


Még több lakberendezés:

Címlapról ajánljuk

Két pályaelhagyó nyitotta meg az egyik legmenőbb kávézót Budapesten –...

Kicsit túlhaladva a Klauzál téren, egy letisztult, világos belső terű, otthonos kávézó várja vendégeit, immár negyedik éve. A Görföl Emese és Mario Jimenez által nyitott Dorado nem az első volt a fővárosi specialty kávézók sorában, valószínűleg nem is az utolsó, de mindenképp azok közé tartozik, amelyek túlélték a koronavírusos időszak okozta nehézségeket, és akik ki tudtak alakítani egy olyan vendégkört maguk körül, amelyre nehéz időkben is számíthatnak. Kávétúra Spanyolországból indulva, Új-Zélandon át Budapestig.

Nosalty

További cikkek