5 hozzávaló, amit hagyj el, ha nyárias leveseket akarsz főzni

Nemcsak az évszakok váltakoznak, de bizony mi is változunk velük együtt, az ételeink pedig követnek minket. Pontosabban az ízlésünket és igényeinket: nyáron nem ugyanazokat a leveseket kívánjuk, mint télen – ezért el kell hagynunk bizonyos hozzávalókat, fel kell őket áldoznunk a könnyedség oltárán. De melyek ezek?

Amikor tombol a kánikula, és hetvenhét ágra süt a nap, észrevehetjük, hogy nem kívánjuk annyira a forró, nehézkes, borzasztóan laktató ételeket. Nincs túl nagy szerencsénk, ugyanis a magyar konyha legtöbb receptje bizony nehézsúlyú birkózó, főleg a levesek. Mindegyik tele van zsírral, hússal, hüvelyessel és tésztával, nehézkes fűszerekkel. Mit tegyünk hát, ha a nyári hónapokban valami könnyebbet ennénk? A legjobb az lesz, ha elhagyjuk az alábbi hozzávalókat a levesekből, esetleg lecseréljük őket valami másra.

Nézd meg galériánkban a kerülendő hozzávalókat:

Néhány könnyed, nyári leves, amit kipróbálhatsz:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több napfényes recept vár:

Címlapról ajánljuk

További cikkek