Nudlit sodortunk Gödöllőn Marika néninél - itt a Nagyiprojekt új epizódja

Bögyörő vagy nudli – mindegy, hogyan hívjuk, biztosan mindenki ismeri a zsemlemorzsába forgatott kis kukacokat, amiket lelkesen tömtünk a fejünkbe a nagyinál.

Zsenge gyermekkorom kedvenc fagyasztott terméke - a dínó alakú húskészítményen kívül - a mirelit nudli volt. Lehetetlennek tűnt számomra a kék műanyagzacskóból előbukfencező bögyörő rekreálása. Eddig!

Marika néni a Nagyiprojekt új epizódjában megmutatja nektek, milyen menő otthon igazi házi nudlit készíteni. És higgyétek el, százszor jobb, mint a zacskós változat!

Marika néni nudlireceptjét itt találod!

Marika néni fiatalkorában úgynevezett élelmezésvezető volt egy erdőtarcsai nevelőotthonban, tehát több, mint húsz gyerek napi étkeztetéséért volt felelős. És bár elmondása szerint most már látszik rajta, hogy nem fiatal, de a kezében van minden mozdulat, és utolérhetetlen a konyhában.

Nem is volt elképzelhető, hogy csak egyféle étel készüljön, így a nudlin kívül pár gyümölcsös és lekváros gombóc is asztalra került a végére. Marika néni sok-sok évig minden nap sütött főzött, és a mai napig szívesen csinálja, főleg az unokák és a család kedvéért:

,,Míg bírom, addig én nem akarom, hogy hozzám, nekem ételt hordjanak. Nem! Addig főzök, amíg bírok!"

Előkerült Marika néni kis receptes füzete is, benne elképesztő fogásokkal, főleg süteményekkel. Olyanokkal lehet találkozni, mint a zserbó, a diótorta vagy például a meleg nanuk. Ez egyfajta téli fagyi, igazi, házilag gyártott tölcsérrel. Még az internet mélységes bugyraiban sem találtam szép fotót az édességről, tehát épp itt az ideje, hogy a titkos recept alapján elkészítsem.

Ezeket láttad már?

Ezeket olvastad már?

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek