Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nézd meg madártávlatból Magyarország legdurvább illegális szemétlerakóit!

Magyarországon komoly környezetszennyezést jelentenek az illegális szeméttelepek – most pedig már drónvideón is láthatjuk a top 5 legdurvább tájsebet.

Az illegális szemétdombok az út mentén, erdőkben, réteken szinte tájjellegzetességgé váltak Magyarországon, épp ennek a káros tendenciának a megállítására jött létre a Hulladékvadász.hu oldal, ahol az ilyen hulladékhegyek bejelentésére van lehetőség. Az oldalt működtető Jövő Öko-Nemzedéke Alapítvány vezetője, Szebenyi Péter vasárnap hozta nyilvánosságra az elmúlt években készült felvételeit: 2016 óta videózza drónnal az illegális szeméthegyeket, a mostani összeállításban pedig a top 5 legdurvábbat mutatja be a szélesebb nyilvánosságnak. A szeméthegyek már testközelből is megdöbbentőek, de madártávlatból még elkeserítőbb látni, mekkora kiterjedésűek ezek a tájsebek.

Szebenyi Péter Magyarországon elsőként készítette el ezeket a felvételeket, többek között olyan helyszíneken, mint Zugló, Veresegyház, Rákosmente, Soroksár vagy éppen Százhalombatta, de a kőbányai Terebesi erdőben is megfordultak. A videók vizuális sokkhatása mellett azonban kézzel fogható eredményük is volt: a Hulladékvadász.hu beszámolója szerint az itt látható helyszíneken a terepszemléik hatására eltakarították a szemetet. „A bejelentéseknek köszönhetően a hulladékproblémák hamar, pár hetes átfutási idővel megoldódtak” – hangzik el. Ráadásul a drónok segítségével a szemét mellett volt, hogy az elkövetőket is lencsevégre kapták, az első drónos tettenérés helyszíne Zugló volt.

Amellett, hogy az illegális hulladéklerakás önmagában is súlyos környezetterhelést jelent, sok helyen a hulladék elégetése további problémát okoz. És hogy mibe kerül egy ilyen hulladéklerakót felszámolni? Az említett zuglói helyszínről közel 1000 köbméter illegális hulladékot szállítottak el, amiért 15 millió forintot fizetett az önkormányzat, azaz az adófizetők...

Ezeket olvastad már?

Címlapkép

via

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!