Ezeket a népszerű sütős-főzős trükköket inkább ne próbáld ki

Szakértők szerint hiába elterjedtek, inkább károsak, mint hasznosak ezek a tippek.

A neten most már gyakorlatilag bármire lehet tippeket és trükköket találni, a főzés kapcsán is – sajnos nem mindig a megfelelő forrásból érkeznek a tanácsok, így előfordulhat, hogy nem éppen a legmegbízhatóbbak. Az alábbi öt sütési-főzési praktikákat például egyáltalán nem érdemes megfogadni.

Ezeket a népszerű sütős-főzős trükköket inkább ne próbáld ki

Ne mosd meg a csirkét sütés előtt!

Nagy kérdés, hogy érdemes-e megmosni a csirkehúst a felhasználás előtt, szakértők azonban óva intenek az ilyesmitől. Az alapvető probléma az, hogy a csirkén lévő kórokozókat a víz szétszórhatja a konyhában, míg ha a csirkén maradnak, a főzéstől és sütéstől úgyis elpusztulnak. Így inkább rontunk, mint javítunk a helyzeten, ha megmossuk a húst.

Ne süsd meg a húst rögtön, miután kivetted a hűtőből!

Kevesen tudják, de a főzős videókban és közösségimédia-posztokban bemutatott eljárás, miszerint a hűtőből rögtön a serpenyőbe vagy a sütőbe kerül a hús, nem éppen a legszerencsésebb.

Legalább 10-15 percet érdemes pihentetni szobahőmérsékleten sütés előtt, így sokkal egyenletesebben készül el.

Ne nyomd rá a húst a grillre!

Ha hamburgerhúst grillezel, ne nyomd rá a grillre, ez ugyanis pontosan azoktól a folyadékoktól szabadítja meg, amiért olyan ínycsiklandozó lesz később az íze. Hagyd, hogy úgy süljön át, ahogyan ráraktad, így biztos, hogy nem szárítod ki feleslegesen.

Ne süsd meg a frissen vágott krumplikat!

Ha rögtön áztatás után sütnéd meg a krumplijaidat, garantáltan nem lesznek olyan finomak, mint ha vártál volna velük pár órát előtte. Az áztatástól ugyanis sok lesz bennük a folyadék, ami miatt a belsejük szottyossá válhat – inkább teljen el az áztatás után három-négy óra, úgy lesz igazán finom a sült krumpli.

Ne adj olajat a tésztához!

Régóta tartja magát az az elképzelés, hogy a forrásban levő tésztához olajat kell önteni, hogy a tészta ne tapadjon össze főzés közben vagy után. Szakértők szerint azonban ez egyszerűen hülyeség, az olaj nem csinál semmit, és csak elpazaroljuk a drága olívaolajat, ha ilyesmire vetemedünk.

Forrásunk volt.


Fogadd meg ezeket az okos konyhai tippeket is:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 recept segítségével megmutatjuk, hogy a jénai nem csak egy...

Biztos sokunk konyhájában lakik egy masszív, mégis törékenynek tűnő, sokszínűen bevethető, mégis unalmasnak ható, kiváló kulináris adottságokkal rendelkező, mégis gyakran lenézett üvegedény, amit jénainak hívnak. De mégis mik ezek a kettős érzések a tállal kapcsolatban, és hogyan lehetne őket eloszlatni? Talán a legjobb út a megismerés felé néhány egyszerű, de nagyszerű recepten keresztül vezet? Egy próbát mindenképpen megér!

4 konyhai maradék, amelytől megerősödik a levendulád

A levendula az egyik legnépszerűbb évelő növény itthon, amely feltűnő megjelenésének és jól ismert illatának köszönhetően megragadja a szemünket és az orrunkat is. Akad azonban néhány konyhai maradék, amivel még pompásabbá és erősebbé teheted ezt a kedvelt virágot.