3 nagyon olcsó és TUTIBIZTOS házi poloska csapda

Büdösek, hangosak, nagyok és rendkívül zavaróak. A poloskákról már éppen eleget tudunk, de most végre itt van pár megoldás, amivel tőrbe csalhatjuk őket!

Hogy hogyan? Néhány egyszerű megoldással bárki képes könnyen csapdába ejteni ezeket a kellemetlen jószágokat. Gondoljuk csak bele abba, milyen rendszerességgel szállnak bele a bogarak a lámpafénybe, és hogyan esnek csapdába azokban a lámpabúrákban, amelyek a plafon felé vannak fordítva.

A megoldás a fényben rejlik, az internet pedig tele van olyan videókkal, amelyben tuti tippeket mutatnak arra az esetre, ha otthonunkba repülnének a kéretlen vendégek - derül ki a hobbikert videós gyűjteményéből.

Palackba zárt szellem

Ehhez a megoldáshoz egy LED fénycsíkra vagy egy kisebb elemlámpára lesz szükségünk, némi mosószeres vízre és két darab PET palackra. Vágjuk le az egyik palack alját, erre ráragaszthatjuk a LED csíkot, vagy belerakhatjuk az elemlámpát. A másik palackot vágjuk ketté a címke tetejénél, és azt a részt, ahol a palack szája van, rakjuk fejjel lefelé bele az palack másik felébe. Öntsünk a félbevágott palackba mosogatószerrel elkevert vizet. A poloskák annak reményében, hogy eljutnak a fény forrásához, belerepülnek a palackba, ezután pedig már nyert ügyünk lesz.

Ha a szárazabb, kíméletesebb megoldásnak vagy a híve, íme egy hasonló megoldás, amelyhez nem LED csíkot, hanem egy apró elemlámpát kell a palack aljára rakni (ráadásul itt elég egy PET palack használata.

Egyetlen tál víz és egy elemlámpa

A videóban látható alumínium tálca nálunk talán kevesebb helyen kapható, mint például Amerikában, ezt a műveletet egy sima üvegtállal vagy akár nagyobb műanyag dobozzal is elvégezhetjük. Egy olvasólámpa és némi mosogatószeres víz is szükséges még , az eredmény azonban magáért beszél, legalábbis ahogy azt a mellékelt ábra mutatja. Ez a csapda nem túl költséghatékony, és leginkább csak akkor működik, amikor éjjel a lakásban már egy lámpa sem ég az olvasólámpán kívül.

A leghatékonyabb csapda tehát mindenképpen az, ha valamilyen fényforrást használunk éjjel, amire a sötétben rárepülhetnek a rovarok. A mosogatószeres víz meggátolja őket abban, hogy simán kimásszanak a csapdából, a palackos módszerben pedig az a legjobb, hogy az üveg száján keresztül már nem tudnak kimászni a poloskák.

Neked van még ötleted arra, hogyan lehet egyszerűen és gyorsan elkapni a poloskákat? Írd meg nekünk!

Ezeket olvastad már?

via hobbikert

Hozzászólások

Klara53

"Néhány egyszer? megoldással bárki képes könnyen bekebelezni ezeket a kellemetlen jószágokat." Ugyan ki akarja a poloskákat "bekebelezni"? :D

Címlapról ajánljuk

További cikkek

12 RAKOTTAS, ami ebédre vagy vacsorára is tökéletes

Elő a tepsit vagy jénait, és jöjjenek az izgalmas rétegek: mehet bele rengeteg zöldség, amennyit nem szégyellünk, tészta, krumpli, hússzeletek vagy darált verzió is, tejföl, tejszín, joghurt, de akár ezek vegán megfelelői is...és irány a sütő!